Home + 3 tips voor leuke zomerspelletjes voor in de achtertuin

3 tips voor leuke zomerspelletjes voor in de achtertuin

Spelen je kids graag zo veel mogelijk in de buitenlucht? Zeker in de zomer vinden kinderen het heerlijk om de hele middag buiten door te brengen. Maar bij jonge kinderen kan het fijn zijn als ze niet te ver van huis gaan. Daarom geven we in dit artikel 3 leuke tips voor gezellige zomerspelletjes in eigen achtertuin. 

1. Waterpret!

Er zijn allerlei leuke waterspellen die je kan doen in de achtertuin. Denk bijvoorbeeld aan het flessenspel: vul per persoon een fles met water en probeer elkaars fles met een bal om te kegelen. Ook een gevecht met waterballonnen of waterpistolen geeft gegarandeerd een middag vol pret! 

Iets minder actief, maar minstens net zo leuk: zet een opblaasbaar zwembad neer in je achtertuin. Doe er wat leuke speeltjes in en je kids hebben uren speelplezier op een warme zomerdag. 

Let er wel op dat je je kinderen beschermt tegen de felle zon: zet het badje op een schaduwrijke plek neer en smeer je kinderen gedurende de dag meerdere keren in met zonnebrandcrème.

2. Oud-Hollandse spelletjes

Je eigen jeugdsentiment komt waarschijnlijk weer bovendrijven als je wat Oud-Hollandse spelletjes voorbereid voor de kinderen. Een paar ideetjes waar je zelfs een nostalgisch parcour van kan maken:

  • Koekhappen: hang wat plakken kruidkoek aan een lijn. Wie krijgt ‘m als eerste los?
  • Snoephappen: doe snoepjes in een teiltje met water, lukt het de kids deze op te vissen? Doe voor een gezonde variant een appel in het water.
  • Spijkerpoepen: maak een spijker vast aan een touwtje en bind om de middel van een kind. Zet een fles neer en laat het kind proberen om de spijker in de fles te krijgen.
  • Blikwerpen: zet tien blikjes als een piramide opgestapeld en laat de kinderen ze omgooien met kleine balletjes. Hoeveel pogingen hebben ze nodig?

3. Hut bouwen

Is het ontzettend warm en heb je weinig schaduwplekken in de tuin? Daar is een leuke én creatieve oplossing voor! Laat je kids samen een hut bouwen in de tuin. Laat ze wat oude lakens, handdoeken en stoelen gebruiken om een gave hut neer te zetten.

Het plezier van een hut bouwen stopt natuurlijk niet zodra de hut staat: in de gebouwde hut hebben je kinderen en hun vriendjes hun eigen plek om de middag door te brengen en leuke spelletjes te doen, zoals een kaartspel. 

Een zomervakantie vol speelplezier

De zomervakantie staat voor de deur, en dat is dé periode van het jaar voor volop speelplezier buiten de deur! Gaan jouw kinderen niet uit zichzelf lekker buitenspelen? Check dan mijn artikel met tips over hoe je je kids kunt motiveren om naar buiten te gaan.

liefs

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *