Home + 10x dit zijn de leukste dingen om te doen met je vakantiegeld

10x dit zijn de leukste dingen om te doen met je vakantiegeld

Deze week is het vakantiegeld bij de meeste mensen gestort of misschien krijg jij het wel na het weekend. In ieder geval kijkt iedereen ernaar uit, want het is toch wel mooi meegenomen. Het is een lekker bedrag wat bij veel mensen in hun hoofd al is uitgegeven voordat het überhaupt binnen is. Hier ook hoor 😉 Veel mensen gebruiken het voor de rekeningen. Heel verstandig, maar niet leuk. Wat nou als dat niet zou hoeven en je er alleen maar leuke dingen van zou kunnen doen? Heerlijk toch? Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen met het vakantiegeld!

#1 | Op vakantie gaan

Het vakantiegeld is natuurlijk bedoeld als extraatje voor de vakantie en veel mensen gebruiken het ook daarvoor. Wij besteden ook een deel van het vakantiegeld aan de vakantie. We gaan echter niet lang weg, want we hebben nog meer plannen.

#2 | Shoppen

Voor jezelf, voor de kinderen, voor het nieuwe schooljaar of dit allemaal. Het kan gewoon! Wist je trouwens dat veel winkels ook starten met de uitverkoop in deze weken? De najaarscollecties druppelen namelijk alweer binnen en de meeste winkels willen van hun zomerkleding af voordat iedereen met vakantie gaat. Ik zou je slag slaan 😉

#3 | Lekker uit eten gaan

Dat ene restaurant waar je al zo lang heen wilde, eindeloos tapas eten op een zonnig terras en gewoon bestellen waar je trek in hebt. Gewoon doen! Sterker nog, het kan daarna nog wel een keertje. Wij gaan regelmatig ergens een hapje eten en vinden het heerlijk. Weet je waarom? We kennen heel veel mensen die jong zijn overleden. Daarvan hebben we geleerd zoveel mogelijk te genieten. Het leven is al zo kort en dit zijn de kleine hoogtepuntjes. Geniet gewoon lekker van alles wat je kunt doen en ja, daar hoort een lange avond op een terrasje ook bij.

#4 | Een nieuw interieur

Wij waren aan het begin van dit jaar ons interieur helemaal zat. We wilden een andere stijl en toen we eenmaal begonnen bleven we nieuwe spullen kopen. En wat zijn we blij met ons nieuwe interieur! We genieten er iedere dag van. Misschien herken je dit gevoel wel en met het vakantiegeld kan dat. Ook meubelzaken beginnen nu met de uitverkoop en strooien met leuke aanbiedingen.

#5 | Dat ene kopen waar je al zo lang voor spaarde

Zo spaar ik al een tijdje voor een MacBook. Ik wil er zó graag eentje om eindeloos mee te kunnen bloggen en video’s te editten. Nu is ‘ie een stuk dichterbij! Wat je wens ook is, met het vakantiegeld erbij kan je deze nu misschien wel in vervulling laten gaan.

#6 | Iemand verrassen

Geld maakt misschien niet gelukkig, maar iemand verrassen en blij maken wel. Een spontaan dagje weg met je gezin (kom ik zo nog op) die ze totaal niet hadden verwacht. Een dagje weg met je moeder en haar trakteren op een lekkere lunch, een high tea met je zussen etc. Met z’n allen is het toch veel gezelliger?

#7 | Dagjes weg met het gezin

In plaats van een vakantie kan je er ook voor kiezen om iedere week een leuk uitje te plannen. Zo hebben de kinderen ook iedere week iets om naar uit te kijken. Vaak hoor je van ouders dat ze na twee weken vakantie de kinderen nog vier weken moeten vermaken. En dan duren vier weken inderdaad wel heel lang. Nu kunnen jullie als gezin iedere week een uitje uitkiezen.

#8 | Quality time met één van je kinderen

Pat en Milan willen binnenkort samen een nachtje weg. Milan moet namelijk veel rekening houden met Floris en Pat bedacht daarom dat het wel leuk zou zijn om samen met zijn oudste zoon lekker op pad te gaan. Een hotel dat we al kennen met zwembad. Samen zwemmen, stoeien, op pad en de volgende ochtend uitgebreid ontbijten. Milan heeft er al helemaal zin in en ik denk dat ze er wel een jaarlijks uitje van maken. Ik blijf dan lekker thuis met Floris en wij maken het samen ook gezellig.

#9 | Geef de kinderen wat vakantiegeld

Om te leren omgaan met geld en om je kinderen een extraatje te geven kun je hen ook vakantiegeld geven bovenop hun zakgeld. Ze mogen zelf weten waar ze het aan uitgeven. Wedden dat je punten scoort?

#10 | Geef de tuin een make-over

Eigenlijk hoef je helemaal niet met vakantie 😉 Je kunt de tuin namelijk ook een hele make-over geven en daar de hele zomer van genieten. Eindelijk die ene overkapping, die nieuwe tuinset of die grote moestuin waar je het hele jaar van kan eten. Waarom zou je het niet doen? Wij zijn nu ook stukje bij beetje de tuin aan het herinrichten en het is zó fijn!

Dit waren de leukste dingen om te doen met het vakantiegeld. Wat gaan jullie ermee doen? Leuke dingen, verstandige dingen of misschien wel allebei? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  3 juni 2018 / 19:28

  Terug van weggeweest 😉 Wij gingen op vakantie terwijl het vakantiegeld werd gestort, dus de vakantie was al betaald, maar we zijn wel een dagje flink wezen shoppen voor manlief en de kids in Italië. En ook nog twee schitterende tassen voor mij van Carpisa, een winkel die helaas geen verkooppunten in Nederland heeft..
  Verder moeten er nog wat kleine dingetjes gebeuren in de badkamer en hopen we in juli met de schoonfamilie een weekje op vakantie op Texel te gaan voor de baby komt (tenzij de baby natuurlijk al besluit met 35 weken te komen, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit). En de rest van het jaar zal het geld vanzelf wel z’n bestemming vinden met de komst van de baby!

  P. S. Beetje offtopic, maar ik heb een welkomstpakketje voor m’n zusje gemaakt die deze maand in Gouda komt wonen met o.a. de stadsfles en ijsmunten van David’s Gelato!! Met dank aan jouw site 😉

  • 4 juni 2018 / 21:20

   Hi!

   Ik miste je al, welkom terug! Wat leuk voor je dat je zus hier komt wonen en wat onwijs leuk voor mij om te horen dat je mijn tips en ideetjes Zo kan waarderen, echt onwijs leuk! En Davids is natuurlijk wel een top inburgering ??

   • Christine
    7 juni 2018 / 11:20

    Wat lief van je om te zeggen dat je me gemist had ??

    We hebben een heerlijke vakantie in Kroatië en Venetië gehad, beide stonden op de bucketlist maar dan liever niet in het hoogseizoen met 40 graden, dus mooi nu nog met 25-30 graden in mei kunnen doen voor we volgend jaar aan de schoolvakanties vast zitten..

    Ben ook ontzettend blij met de komst van m’n ‘kleine’ zusje naar ons mooie Gouda! Gun haar hier een hele mooie tijd en nieuwe start nadat haar relatie strandde en zo’n welkomstpakket met de highlights erin is alvast een goeie aftrap om je favo adresjes te vinden in een nieuwe stad! Zo zaten er ook nog Kamphuiser Siroopwafels in (verslavend zijn die dingen!!) en een bon van Bram Ladage (mijn man haalt daar op zaterdag vaak een patatje, dus dat kon ook niet ontbreken als aanbeveling ?).

    Weet je wat bijna te ongelofelijk maar waar is?! Dat bijna geen enkele gelateria in Italië kon tippen aan ‘onze’ Davids! Mijn man en ik zeiden tegen elkaar dat we toch maar boffen met zo’n vakman om de hoek hier ?