Home + Wat zijn leuke zomeractiviteiten om met je kinderen te doen?

Wat zijn leuke zomeractiviteiten om met je kinderen te doen?

In de zomer(vakantie) is het leuk om veel met je kinderen te ondernemen! Ze hebben immers vakantie, dus er is veel tijd om iets te doen. Dat niet alleen, het lekkere weer mag ook zeker worden gevierd. Maar wat zijn nu leuke dingen om samen te doen? We delen onze tips in dit artikel.

Zwemmen

Op een warme dag is het heerlijk om in het water te plonsen. Ga daarom lekker zwemmen met je kids! Dit kun je op allerlei plekken doen. Misschien wonen jullie wel in de buurt van het strand, of staat een stranddagje al langer op de planning en is dit de reis waard. Of bezoek een meertje in de buurt, of juist een (buiten)zwembad. Zodra jullie arriveren, sprinten de kids waarschijnlijk al meteen het water in. Zo lekker verkoelend! En zwem zelf natuurlijk ook gezellig mee. Trek een mooi badpak dames aan, en het waterplezier kan van start gaan. Neem eventueel extra vermaak mee, zoals een bal, duikbril of zwemband. Op het droge kan er ook worden gespeeld. Bouw op het strand bijvoorbeeld een zandkasteel. Of lees een boekje als je op je handdoek ligt.

Pretpark

Zijn je kids dol op pretparken? Ga hier dan lekker naartoe. Het kan natuurlijk het hele jaar rond, maar in de zomer is het weer buiten aangenaam – dat maakt zo’n dag al gauw extra gezellig. Van een pretpark vol met spannende achtbanen tot een pretpark boordevol sprookjesfiguren, je hebt verschillende opties. Kies vooral een pretpark uit waar je je kinderen blij mee maakt. Of wissel af welk pretpark er wordt bezocht met het gezin. Als het erg warm is buiten, is het ook een aanrader om een waterpark te bezoeken. Water biedt immers meteen meer verkoeling. Ga naar een park toe met verschillende glijbanen en andere waterattracties.

Relaxen in de tuin

Je hoeft helemaal niet altijd de deur uit te gaan om plezier te beleven in de zomer. Dat kan immers ook gewoon in eigen tuin! Eet bijvoorbeeld gezellig samen in de tuin. Je kunt het eten binnen in de keuken bereiden, maar denk ook eens aan een barbecue. Of houd in de tuin een spelletjesmiddag. Je kunt tevens denken aan het plaatsen van een zwembad in de tuin, zoals een opblaasbaar zwembad. Zo haal je ’s zomers echt alles uit je tuin! Trek zelf ook je bikini dames aan en zoek verkoeling in het water. Een comfortabele loungestoel is tevens welkom naast dat badje, om heerlijk op te relaxen. Of organiseer juist een watergevecht in de tuin met waterballonnen, waterpistolen of een tuinslang, voor meer actie. Wat een feest! Wil je er echt een spektakel van maken? Denk er dan aan om een keertje in eigen tuin te kamperen. Zet hier gewoon een tentje op en slaap een nachtje buiten met je kids. Dat is een leuk avontuur! Je kunt ’s avonds samen marshmallows roosteren of een buitenbioscoop installeren, om jullie favoriete film samen te kijken.

Fietstocht

Trek er gezellig op uit in de omgeving met een fietstocht. Dit is een perfecte, rustige zomerbesteding. Tijdens de fietstocht kun je goed bijkletsen met je kinderen. Je kunt gewoon zomaar een rondje fietsen, of een specifieke plek van bestemming uitkiezen. Bezoek bijvoorbeeld familie of vrienden. Of fiets samen naar een park toe, waar jullie uitgebreid gaan picknicken. Pak een picknickmand in met lekkere hapjes en drankjes.

Creatieve middag

Het is leuk om creatief bezig te zijn met je kinderen. Tijdens een stralende dag kunnen jullie knutselen in de tuin. Maar natuurlijk zijn er ook regenachtige zomerdagen. Blijf dan lekker binnen en ga hier iets creatiefs doen. Teken, schilder of klei samen, om wat leuke ideeën te noemen. Zet gezellige muziek op, en de middag vliegt zo voorbij. De creaties die jullie maken, krijgen na afloop uiteraard een mooi plekje in huis. Hang tekeningen of andere kunstwerkjes bijvoorbeeld op aan de muur, om er nog vaker naar te kijken.

Met de bovenstaande tips lukt het zeker om ’s zomers quality time door te brengen met je kinderen! Koester deze momenten – juist in de zomermaanden, als er veel vrije tijd is die jullie samen kunnen doorbrengen. Voordat je het weet, moeten je kids weer naar school.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *