Home + Update | Floris is 10 maanden!

Update | Floris is 10 maanden!

Inmiddels zijn we weer een maand verder en is Floris vandaag alweer precies 10 maanden. Hij kruipt nog steeds niet, maar kan wel heerlijk spelen. Hij is vrolijk, lacht bijna de hele dag en we hebben best een goed ritme te pakken. En toch maak ik mij zorgen, want had hij nu niet al lang moeten kruipen en zichzelf op moeten trekken? Ik praat jullie bij in deze nieuwe update!

Andere baby’s kruipen wel

Ik weet dat ik mij er niets van aan moet trekken, maar toch kijk ik naar andere baby’s van zijn leeftijd. Die kruipen al volop en trekken zichzelf op in de box of aan de tafel. Floris doet dat nog allemaal niet en daar maak ik mij best zorgen over. Ik deed dat een paar maanden terug ook, maar hield mijzelf toen voor dat dat vanzelf zou komen en dat hij dat rond deze tijd echt wel zou doen. Hij rolt goed om en rolt inmiddels ook lekker terug. Kruipen probeert hij wel, maar wil echt nog niet lukken.

Ik merk wel dat hij steeds sterker wordt, maar het wil allemaal nog niet zo lukken… Soms maak ik mij daar best wel zorgen om…

Verder gaat het zitten wel steeds beter en zit hij lekker stevig.

Zo vrolijk!

Ik heb het vaker gezegd, maar wat een vrolijk mannetje is hij toch! Hij is ontzettend tevreden, vindt alles wel best en ziet overal de humor van in. Hij kan zo ontzettend schateren, lekker grinniken en kan heel lief glimlachen. Hij zet dan zijn tandjes op elkaar en lacht dan de kuiltjes in zijn wangetjes. Ik kan hem dan wel opeten, zo lief!

Slapen

Hier kan ik nog steeds heel kort over zijn, dit gaat gewoon heel erg goed. Hij gaat ’s avonds rond 19.00 uur naar bed en slaapt dan door tot de volgende ochtend een uurtje of 6. Daarna slaapt hij van 8.30 uur tot 9.30 – 10.00 uur. ’s Middags slaapt hij van 13.00 tot 15.00 uur. Dat heeft hij ook echt nodig en als je hem neerlegt huilt hij soms even en dan slaapt hij alsnog lekker.

Tandjes

Er komen er nu vier tegelijk door! Hij heeft er onder al twee en boven nu dus vier tegelijk. Hij lijkt er weinig last van te hebben en slaapt er prima doorheen. Gelukkig! Ik moet wel zeggen dat Milan er ook weinig last van had en ik hoopte dat dat bij Floris ook het geval zou zijn. Tot nu toe dus wel!

Eten

We hebben geprobeerd er een fles af te halen, maar hij heeft echt nog behoefte aan zijn 4 flesjes per dag. We geven hem tussendoor wel groente, fruit, een tussendoortje en natuurlijk wat brood. Geen grote hoeveelheden omdat hij zijn flessen ook nog heeft, maar zo proberen we een ritme te creëren en hem te laten wennen aan vast voedsel.

Eigenlijk zijn er weinig bijzonderheden, het gaat gewoon lekker. Hij doet het goed, is makkelijk en de weken en maanden vliegen voorbij. We genieten volop van onze baby (gelukkig kan ik dat nog zeggen!). Milan en hij zijn dikke vriendjes en hij vindt alles dat Milan doet heel erg grappig. Wij zijn blije en trotse ouders!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra
  17 augustus 2018 / 07:54

  Als je zorgen maakt misschien naar een kinderfysio? Kan misschien wel hypermobiel zijn. Bij een kindje van een vriendin was dat en die begon laat met billen schuiven en liep pas met twee jaar…

 2. Linda
  17 augustus 2018 / 12:40

  Ik snap dat je je zorgen maakt, het gaat om je kleine mannetje! Kijk inderdaad eerst ook naar wat hij allemaal al wel kan. Bij kinderen is het zo dat als ze zich op 1 gebied ontwikkelen (bijv. taal) dat de andere gebieden dan stil liggen of minder hard gaan. Ze hebben namelijk maar energie voor 1 gebied!
  Hij kan verder wel al rollen en zitten. Kan hij ook al tijgeren? (Tip: Een speelgoedje net buiten zijn bereik leggen zou hem kunnen stimuleren om het te proberen. Hij zal waarschijnlijk wel gefrustreerd raken, maar een beetje frustratie ( het moet niet zielig worden 😉 ) zorgt er juist voor dat hij er moeite voor gaat doen.)
  Een kind gaat zich pas ontwikkelen als het eraan toe is. Stimuleren kun je dus zeker doen, maar hij bepaalt zelf wanneer hij eraan toe is 😉 En gezien de dingen die hij al wel kan, zit er echt wel een stijgende lijn in zijn motorische ontwikkeling.
  Mocht je inderdaad vermoedens hebben van een medische oorzaak dan zal ik naar de huisarts of fysio gaan. Luister daarbij ook naar je moedergevoel!
  Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. En weet dat wat je doet, goed is! 🙂

 3. Rebecca
  17 augustus 2018 / 18:31

  Ik begrijp je zorgen wel, maar dan op een ander gebied qua ontwikkeling. Mijn dochter praatte laat, pas met 2,5 jaar en meteen hele zinnen. Tussentijds heb ik wel om advies gevraagd bij het consultatiebureau en een logopedist gebeld, maar het was niet nodig. Misschien slaat Floris het k4uilen wel over of komt het wat later.