Home + De leukste uitspraken van Milan

De leukste uitspraken van Milan

Op de dagen dat alles fout gaat, niks lukt en echt alles tegenzit, is er een klein jongetje dat er toch voor zorgt dat ik iedere dag kan afsluiten met een lach. En dat klinkt heel zoetsappig, i know, maar het is zo. Moeder worden maakt je week 😉 Alle clichés zijn waar en daar is geen ontkomen aan!
Maar er is een reden voor mijn lach en dat zijn de uitspraken van Milan (3). Ik heb de leukste verzameld en dan hoop ik dat jij er net zo om kan lachen als ik.

  • Wij zien op tv de buik van een zwangere vrouw. Ik zeg tegen Milan dat hij ook ooit in mama’s buik heeft gezeten. Milan zucht eens diep, kijkt naar beneden (hij heeft veel gevoel voor drama), zucht vervolgens nog eens diep en zegt dat het eng was in mama’s buik. Ik vraag hem waarom. Er was geen deur mama, ik kon er niet uit!
  • Een aantal dagen later, ziet Milan een echofoto van hem. Ik was toen nog niet zo heel lang zwanger, dus om Milan heen zie je veel zwart. Milan kijkt naar de foto, wijst naar het zwart en zegt ‘Kijk mam, dáár is de deur!’
  • Milan klopt op de deur en ik moet vragen wie daar is. ‘Milan’ antwoordt hij en ik moet vervolgens vragen ‘welke Milan?’ waarop hij antwoordt ‘gewone Milan’
  • Milan moet van mij opruimen terwijl ik in de keuken bezig ben. Hij heeft er nogal een rommeltje van gemaakt, dus het is ook echt nodig. ‘Oké mama’ zegt hij en hij gaat aan de slag. Welgeteld 3 hele minuten. Hij zucht en vraagt of ik hem kom helpen. Stiekem wil ik hem best wel helpen, maar hij moet het ook leren zelf te doen, dus ik zeg dat ik ook bezig ben en hij nu echt even moet opruimen. Waarop hij heel bijdehand zegt ‘Oké mama, Milan wacht op mama’ Hij doet daarna niets meer en gaat dus echt wachten tot ik klaar ben zodat ik hem alsnog kan helpen 😉
  • We gaan overgooien met de bal. Maar Milan zit te duimen. Ik zeg tegen hem dat hij zijn duim uit zijn mond moet halen, omdat hij anders niet de bal kan gooien. ‘Dom dom mama, Milan één hand over!’ Haha, daar had ik niets tegen in te brengen….
  • Het is niet pedagogisch verantwoord, maar ook ik heb het weleens gedaan, Milan omgekocht. Het was iets heel belangrijks dat Milan moest doen en hij moest echt even zijn best doen. Ik had hem beloofd dat als hij dat ook zou doen, hij een Bob de Bouwer autootje mocht kopen. Hier is hij namelijk helemaal gek van. Hij was er gevoelig voor want deed ook erg zijn best. Toen ik na afloop zei dat hij het erg goed had gedaan en ik trots was op hem was zijn antwoord ‘Nu Bob auto kopen mama’. En dit terwijl we er nog waren….
  • Meneer is goed met cijfers, telt al behoorlijk door en herkent ze ook. Maar toen ik vroeg hoe hij dan het cijfer 11 schrijft, was het ‘ja, met een pen mama’
  • Iemand wens Milan op 3 januari een gelukkig nieuwjaar. Zijn reactie: ‘dom, dom, vuurwerk al afgelopen’

 

En, heb je erom kunnen lachen? Dan is je dag toch weer een stukje leuker 😉

 

Milan rijdt de bestellingen rond ;-)

Milan rijdt de bestellingen rond 😉

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *