Home + Dé musthave voor alle kinderen: Brikkon!

Dé musthave voor alle kinderen: Brikkon!

Veel ouders herkennen het wel: bakken vol met bouwstenen en wat kun je er eigenlijk mee? Milan presteert het om daar de meest ingewikkelde bouwwerken van te maken waar je vervolgens een half uur mee bezig bent om het uit elkaar te halen. Echt heel handig is het niet, want wat maak je er nu eigenlijk van? Voor heel veel dingen kom je bijvoorbeeld net weer stenen te kort.

En toen waren er 5 ontwerpers en makers en zij bedachten Brikkon. Ik kwam het per toeval tegen en wilde hier meer van weten. Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken en hen zelf benaderd. Ik mocht het kasteel testen en ben een groot fan. Maar voor ik lyrisch verder ga is het misschien wel handig om even te vertellen wat Brikkon eigenlijk is 😉

Bij Brikkon kun je kiezen uit een houten boom of een houten kasteel wat je heel eenvoudig zelf in elkaar zet.  Op die boom en op het kasteel kun je zelf door bouwen met je bouwstenen! Alle typen bouwstenen passen erop dus jouw kind maakt in een handomdraai een supergave boomhut of bouwt een gigantisch fort om het kasteel heen. Het kasteel kost overigens €19,95 en de boom kost €17,95.

En wil je hem helemaal eigen maken? Dan kun je er ook nog op tekenen!

Het Brikkon kasteel

Milan en ik zijn meteen enthousiast aan de slag gegaan en we hebben het kasteel snel in elkaar gezet.

Bij het kasteel zit een katapult waarmee je vierkante blokjes weg kunt schieten. Top toch?!

Onze conclusie over Brikkon

Ik vraag me soms bij dingen weleens af waarom ik het niet heb bedacht. Dat had ik nu dus ook, want het is zo eenvoudig, maar zo ontzettend leuk! Het is duurzaam en kinderen hebben er echt heel erg lang plezier van. Ze kunnen constant iets nieuws ervan maken en als je zelf een stadje hebt gemaakt van bijvoorbeeld LEGO® past deze er helemaal bij en kun je hem er gerust tussen zetten. Sterker nog, dit is echt een heel gave toevoeging. Ik noem het in de titel een musthave en dat vind ik ook echt. Ik vind het zo leuk bedacht!

Dus zoek je nog een leuk cadeautje dan is Brikkon misschien wel een leuk idee. Milan is fan en vindt de boom ook wel heel erg cool, wij onthouden hem 😉

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 26 maart 2016 / 07:43

  Wat een leuk idee. Deze houd ik in mijn achterhoofd voor 5/12. Weet je of de Duplo er ook op past, of is het alleen voor Lego?

  • 26 maart 2016 / 09:08

   Ik durf het niet te zeggen, maar op de verpakking staat dat alle bouwstenen er op passen, dus ik ga er stiekem wel van uit 😉

 2. 25 november 2016 / 11:06

  Dat ziet er super leuk uit! Ik ga het meteen tippen aan familie als verjaardagscadeautje voor onze 4-jarige dochter. Ik duim ook dat de Duplo er op past…