Home + Alle hens aan dek tegen hoofdluis!

Alle hens aan dek tegen hoofdluis!

Met de zomervakantie alweer achter ons zijn de eerste schoolweken alweer een feit. We zitten weer in ons normale ritme en de kinderen zijn alweer zijn alweer gewend aan de nieuwe juf of meester en die juf of meester heeft inmiddels waarschijnlijk ook alweer de luizenouders aangewezen. Hoewel ik altijd heel hard heb geroepen dat ik dat niet zou willen doen, vind het nu helemaal niet erg om te doen. Het hoort erbij en helpt mijzelf ook om de hoofdluis en neten tijdig te herkennen.

Terwijl ik dit typ krijg ik alweer jeuk op mijn hoofd en jij waarschijnlijk nu ook 😉 Maar wat als je kind nu echt hoofdluis heeft of wat kun je doen als de luizenouders ze hebben aangetroffen bij een klasgenootje? Dus wat kun je acuut doen tegen hoofdluis en hoe kun je hoofdluis voorkomen?

Hoofdluis voorkomen

Stel dat er neten of hoofdluis is gevonden bij een vriendje of vriendinnetje of een klasgenootje. Ik weet nog dat ik dat vreselijk vond en controleerde dan ook twee keer per dag zelf bij Milan. Ik weet dat niemand er iets aan kan doen en een kind krijgt ze of krijgt ze niet, maar het is voor ouders vaak het idee alleen al. Je hoopt immers niet dat het hele gezin ze krijgt.

Zodra iemand in je omgeving last heeft van hoofdluis begin jij met het controleren op hoofdluis. Dit doe je met een luizen- en netenkam. Je hoeft niet twee verschillende kammen te kopen, want Prioderm is het enige merk dat een 2-in-1 kam heeft. Met de plastic kamtanden controleer je op hoofluis en neten en de metalen kamtanden (dubbele rij metalen tanden) gebruik je om luizen en neten te verwijderen, wel zo handig! Als je niets hebt gevonden is dat heel fijn, maar het wil niet zeggen dat je kind helemaal geen last krijgt van hoofdluis. Met Prioderm Preventief kun je heel gemakkelijk het hele gezin beschermen en zo hoofdluis voorkomen. Het is geen shampoo, maar een milde spray die geschikt is voor dagelijks gebruik wanneer er besmettingsgevaar is. Het is 100% natuurlijk, geur- en kleurloos, en te gebruiken voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar.

Wij hebben hier altijd veel baat bij. Zeker bij de fijne, blonde haartjes van Milan is het prettig een goede kam te hebben. Daar laten we het niet bij, want in die periode wordt de spray ook regelmatig gebruikt om hoofdluis te voorkomen. En met succes, want Milan heeft ze tot nu toe niet gehad! *Klopt het even af*

prioderm_hoofdluis_mamablogger_review_

prioderm_hoofdluis_mamablogger_review_

Acuut hoofdluis behandelen

Stel dat je het helaas toch niet hebt kunnen voorkomen of dat jouw kind degene was bij wie het is ontdekt? Dat is balen, maar echt geen reden voor paniek, want ook dan kun je het snel aanpakken.

Wist je trouwens dat je niet meer dagelijks het beddengoed hoeft te wassen bij een hoofdluisbesmetting? Ik dacht nog steeds van wel, net als het behandelen van stoffen meubels en het goed wassen van kleding (bron: RIVM). Dat hoeft dus niet meer, maar wat moet je wel doen om acuut hoofdluis te behandelen?

Prioderm heeft een uitgebreid assortiment om hoofdluis tegen te gaan en is ook het bekendste merk op dat gebied. Je weet dus dat het goed zit, maar welke producten gebruik je om hoofdluis te handelen?

De eerste keer hoofdluis

Met Prioderm dimeticon heb je een compleet pakket, inclusief een handige netenkam met lange tanden. Het doodt hoofdluizen en neten en heeft een korte inwerktijd (15 minuten). Je mag Prioderm dimeticon ook gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Prioderm dimeticon is geurloos en bevat geen pesticiden. Dit is dus een fijn pakket om al in huis te hebben voor het ‘geval dat…’ Het schooljaar is immers pas net begonnen.

prioderm_hoofdluis_mamablogger_review_

Langdurige bescherming en voorkomen van herbesmetting

Daarvoor is Prioderm Shampoo Plus. Dit is het eerste product dat niet alleen de neten en hoofdluis doodt, maar je ook weer beschermt tegen een nieuwe besmetting. Een besmetting in de klas kan behoorlijk hardnekkig zijn en best even duren. Als jouw kind er net vanaf is wil je niet hij of zij opnieuw wordt besmet en deze shampoo heeft daarom een 3-daagse nawerking. Handig!

prioderm_hoofdluis_mamablogger_review_

Nog langere bescherming nodig?

Misschien ken je de Prioderm Lotion nog wel van vroeger. Deze lotion is geherintroduceerd en heeft lange inwerktijd van 12 uur. Dat moet ook wel om de werking ervan te kunnen garanderen. Het doodt luizen en neten en hecht zich nog enkele weken aan het haar zodat je nog langer bent beschermt tegen hoofdluis.

prioderm_hoofdluis_mamablogger_review_

Kortom, Hoofdluis is flink balen en erg vervelend, maar gelukkig is er een hoop aan te doen op een eenvoudige manier. Kinderen moeten lekker kunnen spelen en plezier maken zonder zich druk te hoeven maken om hoofdluis en ze moeten op school al helemaal niet afgeleid worden door de jeuk.

prioderm_hoofdluis_mamablogger_review_

Wij hebben inmiddels alles in huis en kunnen dus snel handelen. Hebben jullie ook al spullen in huis of (nog) niet? En hebben jullie als eens eerder te maken gehad met hoofdluis? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

Lees voor het aankopen de aanwijzingen op de verpakking en lees voor gebruik ook nog even de bijsluiter.

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Reb
    27 september 2016 / 21:07

    Ooooooh god.

    Ik werk op een VO school en had 4 maanden geleden luizen gekregen van mijn leerlingen, zo aardig. En ik was zwanger ?, dan ben je daar gewoon weken mee zoet ??