Home + Waar haal ik nu eigenlijk mijn bloginspiratie vandaan?

Waar haal ik nu eigenlijk mijn bloginspiratie vandaan?

Het is een veel gestelde vraag aan bloggers:  ‘waar haal je je bloginspiratie vandaan?’. Ik geef je vandaag tips waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Als je al een aantal jaar blogt, en zelfs anderhalf jaar dagelijks blogt, ben je misschien wel bang voor dubbelingen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar ook weleens bang voor ben. Ik heb het dan niet over vaste rubrieken, maar echt hetzelfde onderwerp.

Nu is het zo dat  ik een jaar geleden heel wat lezers minder had dan nu dus de kans is groot dat de doelgroep nu het verhaal van een jaar geleden helemaal nog niet gelezen heeft. Maar dan nog deel ik liever de oude blogpost nog een keer dan dat ik hem in een nieuw jasje steek. Ik ben dus altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en content waar ik wat mee kan.

Dekt de naam ‘mamablogger’ de lading dan nog wel?

Je denkt bij een mama blog misschien als eerste aan blogs over zwangerschap, geboorte, borst- of flesvoeding etc., maar ik heb een kleuter die dit jaar 6 wordt. Ik heb het allemaal wel meegemaakt en heb er ook over geschreven, maar in die periode had ik geen blog dus er is ook veel wat ik niet heb gedeeld en wat ik misschien nu wel gedeeld zou hebben. Ik word dagelijks ook erg vaak ‘mama’ genoemd 😉 dus de naam dekt de lading nog wel, maar mijn doelgroep is misschien wat anders, omdat ik ook andere dingen deel die niet met het moederschap te maken hebben, maar die mijn doelgroep wel interesseren. Moeder hebben immers nog wel veel meer interesses.

De term familyblogger hoor je ook steeds vaker en dekt misschien op termijn meer de lading. Dat kan, maar het lijft voorlopig gewoon lekker Mamablogger.

Maar dan nog moet die bloginspiratie ergens vandaan komen…

Waar haal ik mijn bloginspiratie vandaan?

Ik heb vooralsnog geen blogdip gehad. Ik merk wel dat als ik op maandag vrij ben en ik echt de tijd heb en er verder niemand thuis is, ik wel lekkerder werk. Dan komen de ideeën aan de lopende band, maar ook gedurende de dag komt er van alles in mij op. Ik maak bijvoorbeeld veel screenshots met mijn telefoon als ik iets zie of een onderwerp zie waar ik iets mee wil. Ik loop dan mijn screenshots na en schrijf ze thuis meteen op.

Ik lees de blogs van een vast aantal bloggers en daar blijft het wel bij. Ook om mij niet te laten beïnvloeden in onderwerpen. Ik vind het leuk hun verhalen te lezen en soms geeft een enkele zin mij wel weer inspiratie, maar het moet vooral wel mijn verhaal zijn en daar wil ik echt blanco in anders lukt dat niet.

Verder haal ik hier inspiratie uit:

 • reclamefolders;
 • Facebookgroepen met vragen;
 • Gespreksonderwerpen met andere moeders of foto’s die ik van bekenden zie op Facebook (komende week een voorbeeld);
 • Tijdschriften. Ik haal wekelijks een stapel in de bieb en haal daar ook veel bloginspiratie uit;
 • Opmerkingen van Milan;
 • Dingen waar ik zelf tegenaan loop of die ik meemaak. Soms sta je er niet bij stil, maar de kleinste dingen kunnen al aanleiding zijn tot een goede blogpost;
 • Pinterest;

Dit zijn misschien voor de hand liggende dingen, maar neem er eens de tijd voor. Wedden dat je dan zo overloopt van inspiratie?

Voor mij betekent inspiratie overigens ook dat als ik begin te schrijven, ik ook blijf schrijven. Het gaat dan in één vloeiende beweging door. Op de één of andere manier merk ik dat ook in de statistieken. Alsof je je enthousiasme beter overbrengt.

Werken met vaste rubrieken?

Dat heb ik geprobeerd, maar dat werkt echt niet voor mij. Ik heb Milans outfits heel lang volgehouden, maar hij was het op een gegeven moment ook zat. En ik zelf ook, want ik zat ergens aan vast. Bij mij belemmert dat juist mijn inspiratie. Als er een nieuwtje is of ik wil ergens op inspelen wil ik die vrijheid ook hebben zonder dat ik rekening moet houden met vaste rubrieken waar anderen op zitten te wachten. Het kan wel naast elkaar bestaan, maar voor mij werkt het niet. Je moet eigenlijk gewoon iedere dag terugkomen, het is altijd een verrassing wat er online staat 😉

Nog één tip

Mis jij nog wat bloginspiratie? Ik maakte ooit een blog met 25 onderwerp ideeën. Toen voor een mama blog, maar geef er vooral je eigen draai aan!

Ik ben benieuwd waar jullie je bloginspiratie vandaan halen. Laat het me weten in de comments!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 9 april 2016 / 10:35

  Zo zie je maar, dat je inderdaad overal inspiratie uit kunt halen! Als ik er heel lang over ga nadenken waarover ik zou kunnen schrijven, kan ik niets bedenken, maar als ik even om mij heen kijk, dan zie ik plotseling overal inspiratie.

 2. 9 april 2016 / 10:49

  Ik geen vaste rubrieken en toch weer wel. Heb voor elke dag een paar soorten rubrieken waar ik uit kan kiezen. Het geeft me dus houvast en tegelijkertijd vrijheid. Op bijvoorbeeld vrijdag kan ik schrijven over food, fashion, of favourites.

  • 9 april 2016 / 16:45

   Dat is ook een idee Astrid, dat je op bepaalde dagen gewoon kan kiezen uit bepaalde rubrieken. Geeft toch weer wat meer ruimte en toch houvast.

 3. 9 april 2016 / 12:29

  Leuk om te lezen, waar jij je inspiratie vandaan haalt. Geef mij ook weer wat ideetjes.
  Ik ben net een beginnende mamablogger en ben op zoek naar tips, kijk graag hoe anderen het doen. Ik vind het superleuk om tedoen, maar ik ben nog wel zoekende wat ik nu precies met mijn blog wil.

 4. Het lijkt mij heel fijn om net als jij een hele dag alleen maar te bloggen. Zonder kinderen om me heen gaat het schrijven veel makkelijker en borrelt het ene na het andere verhaal in me op. Met kinderen erbij kan ik me niet goed concentreren. Inspiratie krijg ik van alles wat ik meemaak, zie, voel en van de mensen om me heen.

 5. Het lijkt mij heel fijn om net als jij een hele dag alleen maar te bloggen. Zonder kinderen om me heen gaat het schrijven veel makkelijker en borrelt het ene na het andere verhaal in me op. Met kinderen erbij kan ik me niet goed concentreren. Inspiratie krijg ik van alles wat ik meemaak, zie, voel en van de mensen om me heen. Het is heel fijn om dat om te zetten in woorden.