Home + Dit zijn de beste tips om je parfum langer te bewaren

Dit zijn de beste tips om je parfum langer te bewaren

Heb je een nieuw parfum gescoord of ben je van plan om dit binnenkort te doen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je hier voor een lange tijd plezier van hebt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw favoriete luchtje langer goed blijft. Benieuwd naar de beste tips om je parfum langer te bewaren? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Bewaar op een koele en donkere plek

Om lang plezier te hebben van je heerlijke geurtje, is het een aanrader om je flesjes te bewaren op een koele en droge plek. Dit kan de levensduur van je parfum namelijk flink verlengen. Denk bij een koele plek aan bijvoorbeeld de koelkast, een lade of kast. Naast een koele plek, is het ook belangrijk om een plek te kiezen die donker genoeg is. Licht is namelijk niet bevorderlijk voor de houdbaarheid van je parfum. Houd je parfums weg van zonlicht en kies voor een donkere plaats in je huis. 

Zet het niet in een vochtige ruimte

Wat ook een goede tip is om je parfum langer te bewaren, is kiezen voor een droge plek in je huis. Zet je parfumflessen niet in een vochtige ruimte neer, want dan kan de kwaliteit van je geurtje snel achteruitgaan. De luchtvochtigheid in vochtige ruimtes is veel te hoog en kan de geur en kwaliteit van je luchtje aantasten. Houd vocht dus zoveel mogelijk op afstand en kies voor een ruimte die niet vochtig is. Zet je parfums dus zeker niet neer in de badkamer of keuken!

Sluit de flesjes goed af

Je parfum langer bewaren doe je ook door je flesjes goed af te sluiten. Laat de geur niet ontsnappen en zorg ervoor dat de dop stevig op het flesje zit. Kijk na het sprayen dus altijd even of het flesje goed gesloten is. De geur blijft hierdoor langer behouden. Wil je jouw parfumcollectie graag uitbreiden? Neem dan zeker eens een kijkje bij de parfums van Paco Rabanne 

Bewaar in de originele verpakking

Een andere handige tip om de levensduur van je parfum te verlengen, is het parfum bewaren in de originele verpakking. De verpakking beschermt je parfum tegen externe factoren, zoals licht en warmte. Het kost maar weinig moeite, maar is wel een goede manier om langer van je heerlijke geur te genieten.

Ben je nog op zoek naar een lekker luchtje? Dan is het populaire Alien parfum zeker het overwegen waard. Houd deze bovenstaande tips in je achterhoofd en geniet extra lang van je favoriete geuren!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *