Home + Boekentips | Deze boeken las ik in mei 2023

Boekentips | Deze boeken las ik in mei 2023

In mei 2023 las ik maar twee boeken, maar ik moet zeggen dat het wel hele fijne boeken zijn. De één neemt je helemaal mee in het verhaal terwijl de andere juist bedoeld is om te leren. Welke twee boeken dat zijn, lees je hieronder.

De boeken van mei 2023

1. De Zeven Zussen 5, Maan – Lucinda Riley

In Maan vertrekt Tiggy D’Aplièse na de dood van haar vader naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Wat een prachtig deel was dit weer! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er iedere keer weer compleet in mee wordt gezogen. De verhaallijnen zijn zo mooi, tragisch en magisch tegelijk dat ik het moeilijk vond om ook dit deel weg te leggen. Mocht je nog niet zijn begonnen aan de Zeven Zussen, dan kan ik niets anders zeggen dan: doen!

 2. Over geld praat je wel – Vincent Kouters

Vincent Kouters is voor een dubbeltje geboren en wil een euro worden. Vijf jaar geleden beleefde hij zijn financiële ontwaken en dat bleek leuker dan verwacht. Hij besloot tonnair te worden en dat is inmiddels gelukt. Naast de succesvolle podcast Over geld praat je niet met Aaf Brandt Corstius is er nu het boek Over geld praat je wel. Hoe haal je meer uit je geld en beheer je je geldzaken slimmer? Verdienen en uitgeven, sparen en besparen: welke gewoonten moet je afleren en welke moet je aanleren? Moet je naar een ‘mannetje’? Wat is fire? Gaat iedereen aan de bitcoins? Durf je als freelancer wel te denken aan je pensioen? En hoe word je eigenlijk tonnair?

Ik volg Vincent en Aaf al een tijdje op hun podcast ‘Over geld praat je niet’. Ik vind het een heerlijke podcast en kijk echt uit naar een nieuwe aflevering. Hun stemmen zijn heel fijn en natuurlijk praten zij wel over geld. Gelukkig maar, want dankzij mensen die over geld praten, ben ik ook een heel stuk wijzer geworden en veel over geld gaan praten hier op Mamablogger. In dit boek vertelt Vincent over zijn doel om tonnair te worden en welke geldregels hij hanteert. Het boek leest lekker weg (net zo fijn als dat je de podcast luistert) en maakt altijd weer een stuk wijzer over geld. Zowel de podcast als het boek zijn echte aanraders!

Welke boeken heb jij afgelopen maand gelezen? Tips zijn heel erg welkom!

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Liesbeth
  1 juni 2023 / 07:20

  Het is steeds fijn dat je boekentips deelt!
  Zo ben ik ondertussen al aan het laatste deel van het Duincafé bezig dankzij jou tip. Het is een hele fijne reeks! Ik ga de zeven zussen ook eens bekijken of het iets is voor mij.

  • Marisca
   Auteur
   1 juni 2023 / 07:28

   Wat leuk! Ik ben echt fan van het Duincafé 🙂 En ik ben wat laat begonnen aan de Zeven Zussen, maar wat een geweldig goede reeks!