Home + Herfstvakantie bij Kasteel de Haar: perfect voor het hele gezin

Herfstvakantie bij Kasteel de Haar: perfect voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een leuk uitstapje voor de herfstvakantie? Kasteel de Haar, het grootste en meest luxe kasteel van Nederland, ligt op een steenworp afstand van Utrecht en is een betoverende plek voor jong en oud. Dit sprookjesachtige kasteel laat de fantasie van kinderen tot leven komen en heeft van alles te bieden voor het hele gezin!

Kasteel vol verhalen en glamour

Kasteel de Haar was ooit het luxe buitenverblijf van de adellijke familie Van Zuylen van Nijevelt. De baron en barones verbleven ieder jaar in september op het kasteel. Samen met familie en vrienden genoten ze van uitgebreide diners, extravagante feesten, uitstapjes en golftoernooien in het park. 

Ervaar de weelde en glamour van toen in elk vertrek van het kasteel en laat je verrassen door de bijzondere verhalen die in iedere kamer tot leven komen.

Griezelen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie is er de speurtocht ‘Griezelige gasten’, waarbij in het hele kasteel spannende figuren verstopt zitten. Voor de kleintjes is het een leuke zoektocht naar spannende figuren zoals een vampier, een zwarte kat en een heks, die zich door het hele kasteel hebben verstopt. Voor kinderen die al kunnen lezen is het een speurtocht met leuke weetjes over de geschiedenis van het kasteel. Griezelig, maar niet té spannend. Met na afloop een leuke beloning!

Daarnaast staat de hele maand oktober in het teken van ‘Echt nep’, waarbij je als volwassene wordt geprikkeld om met een andere blik naar Kasteel de Haar te kijken. Beoordeel zelf of dat wat je ziet, echt, nep, waar of niet waar is. ‘Echt nep’ is een verrassende zoektocht langs verschillende vertrekken en objecten in het kasteel. Kun jij echt van nep onderscheiden?

Herfstkleuren en avonturen in het park

Voor of na je bezoek kun je heerlijk wandelen in het kasteelpark. De herfstkleuren zorgen voor een prachtig decor. Als je opschiet kun je nog verdwalen in het Doolhof, voordat de blaadjes van de struiken gevallen zijn, en de prachtige dahlia’s bewonderen in de Romeinse tuin. 

Wandel nog even langs het Hertenkamp om hertjes te spotten en sluit de dag af met iets lekkers in Restaurant Laverie aan het Stalplein. Misschien met een warme choco met slagroom? Er is een uitgebreide kaart met drankjes, versbereide lunches en borrelhapjes, ook voor kinderen. 

Dag vol verwondering en fun

Bij Kasteel de Haar kun je je uren vermaken en verwonderen, lekker buiten zijn en gezellig afsluiten in het restaurant. Benieuwd naar deze unieke plek? Beleef het kasteel in herfstkleuren en boek vandaag nog je tickets op kasteeldehaar.nl. Met een Museumkaart of Vriendenloterij VIP-kaart heb je bovendien gratis entree. Boek nu je tickets op kasteeldehaar.nl

Lees ook: ons bezoek aan Kasteel de Haar

liefs

 

 

 

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *