Home + Hoe stel je het perfecte bed samen?

Hoe stel je het perfecte bed samen?

Wist je dat wij als mensen bijna een derde van ons hele leven liggen te slapen? Dat maakt ook gelijk duidelijk hoe belangrijk het is om een goed bed te hebben. Merk jij dat je na een lange nacht nog altijd moe en futloos uit je bed stapt? Dan kan het tijd zijn om je bed te veranderen. De kans is groot dat je niet op het juiste matras ligt of dat je een dekbed hebt dat niet goed bij je past. Om je een eindje op weg te helpen, zet ik in dit artikel een aantal tips voor je op een rijtje waarmee je hopelijk in een mum van tijd het perfecte bed voor jou kunt samenstellen. Reken maar dat je veel beter gaat slapen. 

Welk matras past goed bij jouw slaaphouding? 

Iedereen is anders en iedereen slaapt ook op een andere manier. Waar de een het heerlijk vindt om op de rug te slapen, ligt de ander de hele nacht op zijn zij. Het is goed om je bewust te zijn van je slaaphouding omdat je voor iedere houding een passend matras kunt krijgen. Lig je veel op je buik te slapen? Dan kun je het beste gaan voor een hard matras. Je lichaam wordt dan goed ondersteunt en hoeft zijn houding niet te corrigeren.

Ben je een zijslaper, dan is het fijner om een zachter matras te kiezen. Dit matras past zich aan aan de vorm van je lichaam waardoor je overal goed ondersteund wordt. Daardoor komt je lichaam veel beter tot rust en je zult merken dat je de volgende dag energiek wakker wordt. Hou ook rekening met het materiaalsoort van je matras. Als je een koukleum bent, is het goed om te kiezen voor materialen die goed isolerend zijn. Lig je ‘s nachts vaak te zweten, kies dan een matras dat goed ventileert. 

Een heerlijk comfortabel dekbed kiezen 

Zonder dekbed is je bed niet compleet. Zorg ervoor dat je een dekbed kiest dat past bij je persoon. Ook hier geldt namelijk dat je beter voor een ventilerend materiaal kunt kiezen wanneer je veel zweet. We raden je in dat geval ook aan om een dekbed te kiezen dat je eenvoudig kunt uitwassen. Kies dan bijvoorbeeld voor polyester omdat je dit eenvoudig in de wasmachine kunt gooien en omdat het snel droogt. Ben je juist snel koud, dan kun je kiezen voor een fijne wollen deken. Er zijn zelfs verzwaarde dekens die letterlijk als een warme deken om je lichaam vallen. Op veel mensen heeft dit gewicht alleen al een rustgevende werking. Kies ook altijd een dekbedovertrek dat past bij de styling van je kamer. Heb je veel blauwe kleuren gebruikt, kies dan een dekbedovertrek blauw om de eenheid te bewaren.

Wegdromen op een heerlijk kussen

Tot slot: zorg dat je een hoofdkussen kopen gaat dat je hoofd goed ondersteunt. Lig je vaak op je rug, kies dan een dikker kussen, slaap je op je buik, ga dan voor een plat kussen. We wensen je alvast een heel goede nachtrust toe!

liefs

 

 

 

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *