Home + Birthday Boys | Kinderfeestje jongens groep 4

Birthday Boys | Kinderfeestje jongens groep 4

Vorige week vierden we de verjaardagen van de jongens en wat was het gezellig. En we vierden niet alleen de verjaardagen voor familie en vrienden, maar we vierden ook Floris’ kinderfeestje. Hij keek er al weken naar uit, zo leuk! Ik vond het nog lastig om iets te bedenken voor zes jongens uit groep 4, maar dat kwam uiteindelijk helemaal goed. Wat we hebben gedaan, lees je hieronder.

We beginnen thuis

We vierden het feestje op woensdagmiddag. Veel scholen zijn dan vanaf 12.00 uur vrij, maar op de school van Floris hanteren ze een vijf-gelijke-delen-rooster. Dit betekent dat ze op alle dagen om 14.00 uur uit zijn. Geen probleem, maar om je even een beeld te geven van de tijden.

Na school hebben we de feestvierders eerst meegenomen naar ons huis. Het was gezellig versierd (in Halloween thema uiteraard, haha) en ik had de tafel gedekt. Ik had spookjeschips gekocht bij de HEMA en had een taartje voor de kinderen die dat graag lusten. Limonade werd omgedoopt tot bloedsap en klaar ben je. Tijdens het eten en drinken was het vervolgens tijd om de cadeautjes uit te pakken. Wat een leuke cadeaus heeft hij gekregen!

Chocolade workshop

Iets voor 15.00 uur stapten we in de auto richting het centrum van Gouda. Hier werden we verwacht voor een chocoladeworkshop bij ‘Oh la la chocola’. Deze begon om 15.30 uur. De kinderen mochten eerst hun handen wassen en kregen een schort om. Daarna begon de chocoladeworkshop waarin de kinderen zelf aan de slag mochten met de chocolade en hen ondertussen van alles werd geleerd. Waaronder over de herkomst van chocolade. En is witte chocolade wel echte chocolade?

Ze mochten een cacaoboontje proeven en chocoladepastilles. Tijdens de workshop mochten de kinderen overigens niet van de chocolade proeven, want ondanks dat het een kinderfeestje was, werd er super hygiënisch gewerkt. Niet altijd even makkelijk, maar wel heel leerzaam.

Nadat de kinderen zelf chocoladerepen hadden gemaakt, mochten ze daar een eigen bouwwerk van maken. Deze ging na afloop mee naar huis én de kinderen kregen nog wat extra chocolade mee waardoor alle kinderen met een goed gevulde tas weer naar de auto liepen. Al met al duurde de workshop zo’n vijf kwartier.

Kinderfeestje afsluiten bij de McDonald’s

Daarna het laatste deel van dit kinderfeestje: de McDonald’s! Hier keken ze misschien nog wel het meest naar uit, haha. We hadden niet gereserveerd van tevoren, maar er was ruimte genoeg. Toen we nog thuis waren, hadden we de kinderen gevraagd wat ze wilden eten en drinken en had ik dit in mijn telefoon gezet. Eenmaal bij de Mac hebben we dit herhaald om te checken en vervolgens hebben Pat en Milan de bestelling in zijn geheel doorgegeven. Ideaal zo!

Hierna was het kinderfeestje toch echt afgelopen en hebben we de kinderen thuisgebracht. Dat was rond 18.00 uur. Het was echt heel erg leuk en Floris heeft ontzettend genoten. Dat blije koppie is echt onbetaalbaar.

Kortom, een ontzettend leuk feestje en misschien een leuke tip voor jullie!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *