Home + Birthday Boys | Halloween traktatie van Floris

Birthday Boys | Halloween traktatie van Floris

Hieperdepiep Hoera, want onze allerliefste Floris is jarig. Hij is vandaag 7 jaar geworden. Morgen is het precies 7 jaar geleden dat Milan 7 werd, dus Floris heeft nu dezelfde leeftijd als Milan toen Floris werd geboren. Snap je het nog, haha? Ik vind het best een gek idee en het maakt weer eens duidelijk dat de tijd echt vliegt. Gisteren vierden we zijn kinderfeestje en vandaag mag hij trakteren in de klas. Wat hij gaat trakteren, zie je hieronder.

Halloween traktatie klas

Dit jaar wilde Floris alles in het teken van Halloween. Zelfs op de uitnodiging van zijn kinderfeestje stond een spookje. Daarnaast houdt Floris enorm van boekjes en schriftjes (van wie zal hij het hebben, haha?). Hij heeft er zelf heel veel en heeft voor ieder boekje en schriftje wel een bestemming. Wat hem betreft kunnen er nog heel wat bij. Daarom heb ik een combi gemaakt van zijn grote hobby en Halloween. Ik kocht goedkope schriften bij de HEMA en maakte een plaatje in Canva. Op deze afbeelding staat ‘Geheimschrift’. Deze heb ik laten printen op stickers. Deze stickers heb ik vervolgens op de schriften geplakt.

Kosten per stuk

Bij de HEMA kocht ik witte potloden, ook deze heb ik toegevoegd. Voor de schriftjes heb ik ongeveer €0,28 per stuk betaald en voor de potloden zo’n €0,13 per stuk. Dat maakt samen €0,41. Vind ik best redelijk voor een traktatie. De stickers zijn wat duurder, zo’n €0,30 per stuk. Wil je die kosten niet maken, dan kun je ze ook printen en plakken als je dat wil. Onze printer print niet meer zo mooi, dus koos ik in dit geval voor de makkelijke weg, haha.

Omdat ik nog stickers over had, heb ik deze op blanco, witte kaartjes geplakt. Deze had ik nog, maar koop je ook bij HEMA. Op de kaartjes schreef ik ‘Maak je eigen geheimschrift’. Klein zakje Halloween snoepjes van Haribo (gekocht bij Action voor zo’n €0,12 per zakje) en dit deed ik in een zakje die ik eerder al kocht bij So Low. Per traktatie heeft het nu rond de €0,90 gekost. Dit kan iets meer zijn, maar niet veel.

Tip: de spulletjes van HEMA kocht ik met cashback via Woolsocks. Je krijgt dan nog wat geld terug. Altijd mooi meegenomen.

Halloween traktatie voor de juffen en meesters

De bekende Punseliefabriek in Gouda is onlangs gesloten, maar voor de fabriek dicht ging konden geïnteresseerden in de fabriek kijken en met flinke korting koekjes kopen. Ik heb de per stuk verpakte koekjes meteen gekocht voor de juffen en meesters en per twee verpakt in Halloween zakjes van de Temu. De stickers op de zakjes heb ik twee jaar geleden al gekocht en had ik dus nog in huis. De verpakking van de Punselie koekjes past er perfect bij, haha. Dit ziet er toch supergezellig uit?

Halloween bedankje na het kinderfeestje

Ook het kinderfeestje gisteren stond voor een deel in het teken van Halloween. We gingen eerst naar ons huis voor een stukje taart en om de cadeautjes uit te pakken. Thuis hadden we het ook gezellig versierd en de tafel gedekt, uiteraard in Halloween thema. Wat we vervolgens hebben gedaan, zien jullie volgende week. Na afloop van het feestje kregen de feestvierders nog een doosje mee met daarin wat stickervellen, potloden (ze weten het nog niet, maar dit past dan weer bij de traktatie van vandaag bedacht ik mij), een Halloween KitKat en wat kleine spinnetjes. Dit alles hebben we besteld bij de Temu.

Spaarpotje voor kinderverjaardagen

Gedurende het jaar vullen we een digitaal spaarpotje voor de verjaardagen van de jongens. Voor de cadeautjes, het kinderfeestje van Floris, traktaties, de taarten etc. Zo rond de zomervakantie begin ik met nadenken over een traktatie en als we dan een idee hebben, shop ik alvast wat spulletjes. Dit merken we niet omdat we daar een potje voor hebben en we kunnen hem ondertussen nog wat verder aanvullen.

En ja, als ik eenmaal bezig ben, ga ik ook wel weer los. Ik vind het heerlijk om dit soort dingetjes te maken en te regelen en gezien het leeftijdsverschil van de jongens hebben we ook maar heel kort een periode gehad dat we twee traktaties moesten maken. Verder is het altijd voor één kind. Ook dat scheelt uiteraard in de kosten.

Wij gaan in ieder geval even een feestje vieren!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *