Home + Review HMD Skyline | Dé telefoon voor tieners van de makers van Nokia

Review HMD Skyline | Dé telefoon voor tieners van de makers van Nokia

In mijn tienerjaren hadden we allemaal een Nokia die zo’n beetje onverwoestbaar was. Wat waren we toen trots! Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en als ik mijn tiener vertel over de 3310 (met Snake!), dan heeft hij uiteraard geen idee. Hier kan zomaar eens verandering in komen, want het Finse bedrijf HMD (Human Mobile Devices; producent van Nokia) heeft een nieuw model smartphone uitgebracht. Dit is dé telefoon voor Gen-Z dankzij zijn uiterlijk, prijs, de veelzijdige camera én een speciale detox functie. Een goed alternatief op de hele dure smartphones. Lees snel verder!

De HMD Skyline?

Deze HMD Skyline is geïnspireerd op de bekende Nokia Lumia 920. Sinds 2016 produceert HMD Nokia telefoons, maar inmiddels heeft dit Finse bedrijf onder hun eigen naam deze Skyline uitgebracht. Bij de kleur van deze telefoon krijg ik weer wat nostalgische gevoelens naar de tijd dat onze eerste telefoons ook allebei felle kleuren hadden. Maar goed, het is tijd de telefoon verder te ontdekken en te testen.

De telefoon heeft een heel helder en groot scherm, maar is niet zwaar en ligt alsnog lekker in de hand. Niet alleen ik vind dat een pré, maar dit geldt ook voor jongeren. Ik ga hieronder dieper in op de speciale functionaliteiten die deze telefoon bijzonder maakt, maar met deze Skyline heeft HMD in ieder geval een mooie, degelijke en betaalbare smartphone gemaakt!

Dé telefoon voor Gen-Z (tieners)

Deze roze HMD telefoon is niet alleen een onwijze blikvanger (handig als je tiener hem weer eens kwijt is), maar beschikt ook nog eens over een aantal leuke en handige features. Hieronder licht ik er een aantal uit:

Detox Mode

Als het avond is, de kaarsen aan staan, je even lekker wil ontspannen met een serie of een boek, of juist je huiswerk moet maken, dan is het fijn als je niet gestoord wordt door de meldingen op je telefoon. Dit kan met de Detox Mode die nog maar net is gelanceerd in Nederland.

De Detox Mode is bedoeld om jezelf te focussen, een pauze te nemen van de altijd-aanwezige digitale wereld en tijd door te brengen met vrienden en familie. Deze kun je als widget op het scherm van je telefoon zetten.

Een recent onderzoek van Human Mobile Devices (HMD) toont aan dat 38% van de jongeren tussen 16 – 24 jaar zich zorgen maakt dat zij te veel social media gebruiken. Hier schreef ik onlangs nog een artikel over en ook ik schakel mijn meldingen iedere avond af. Om mentale gezondheid te bevorderen, is het belangrijk regelmatig te “detoxen” van digitale prikkels. Er zijn twee varianten van de Detox Mode: 

Twee Detox Modes op de Skyline: Soft Lock en Hard Lock

  • Soft Lock: voor een kleine pauze, waarbij de detox eenvoudig weer kan worden uitgeschakeld door de Detox widget aan te klikken. Het is ideaal, mocht er een dringende reden zijn om een bericht te versturen of een app te openen.
  • Hard Lock: voor een langere, serieuze detoxperiode van twaalf uur tot twee dagen lang. Deze optie dwingt de gebruiker om de detox volledig af te maken, met slechts één uitzondering: in geval van nood kan de telefoon opnieuw worden opgestart om uit de detox-modus te komen. Dit voorkomt impulsief terugkeren naar de digitale wereld.

Zelf repareren

De twee zwakke plekken van iedere telefoon zijn de batterij en het scherm. Je wil niet weten hoe vaak wij al een reservescherm hebben moeten kopen voor onze tiener. Deze telefoon is echter zo ontworpen dat je met een speciale toolkit zelf het scherm en de batterij kan vervangen als dat nodig is. HMD belooft om nog minstens zeven jaar vervangonderdelen te maken. Een duurzame en geldbesparende oplossing, want telefoons zijn immers al duur genoeg. De zelfreparatiekits zijn verkrijgbaar op iFixit. Hier vind je overigens ook de handleidingen voor het zelf repareren/vervangen van onderdelen.

Camera met veel opties

Voor mij is de camera één van de belangrijkste zaken op een telefoon, dit geldt ook voor Gen-Z die misschien nog wel meer foto’s en filmpjes maken dan ik.

Enkele camera-opties zijn: 

  • Dit toestel heeft een 108 MP hybride OIS drievoudige camera aan de achterzijde met capture fusion;
  • Een 50 MP selfiecamera met eye-tracking autofocus;
  • Ook beschikt de camera over een ultrawide optie;
  • 4x zoom;
  • Portretmodus (mijn persoonlijke favoriet!);
  • Een speciale nachtmodus.

Dit maakt deze telefoon perfect om content mee te maken voor de socials, maar er is nog meer. Zo kan je je foto een logo/watermerk meegeven. Zie de foto hierboven waar ik alleen maar ‘Mamablogger’ hoefde te typen voor het watermerk en er meteen allemaal opties werden getoond waar je uit kan kiezen. Superhandig als je commerciële content maakt.

Actieknop links

Een handigheidje om je telefoon te personaliseren is de actieknop die je aan de linkerkant van de telefoon vindt. Deze knop is geribbeld zodat je meteen kan vinden en kan onderscheiden van de andere knoppen. Het mooie van deze actieknop is dat je zelf bepaalt welke actie je koppelt aan het indrukken van deze knop. Denk aan het openen van je camera, het aanzetten van de zaklamp of een app naar keuze openen. HMD heeft ervoor gezorgd dat wanneer je de knop een korte tik geeft, deze niet meteen aan gaat en je niet per ongeluk acties kan uitvoeren. Handig!

Batterijduur

De batterij gaat gemiddeld 48 uur mee en is ook draadloos op te laden. Heel fijn voor iedereen, maar vooral voor onze tieners die natuurlijk ook eindelijk filmpjes kijken op TikTok.

Betaalbaar

De HMD Skyline is een een betaalbare smartphone waar je lang plezier van kan hebben omdat deze voor een groot deel zelf te repareren is. De prijs ligt rond de €450,- en dat is een mooi bedrag voor een smartphone met deze functies. Wil je deze telefoon kopen voor je tiener, dan vind ik dit helemaal een mooi bedrag, want bijna €1000,- voor een telefoon vind ik voor die leeftijd zelf niet nodig.

Conclusie

Wat mij betreft is deze HMD telefoon een aanrader voor (jonge) mensen die een echte eye-catcher willen. Een groot scherm om filmpjes op te kijken, mooie foto’s en video’s mee te maken en de detox mode is natuurlijk perfect wanneer je even niet gestoord wil worden. Tel daarbij op dat dit een zeer betaalbare telefoon is én je deze zelf kan repareren als dat nodig is. Dat maakt deze telefoon uniek en een stuk duurzamer dan andere telefoons. Oh ja, en hij is natuurlijk ook te koop in het zwart 😉

Kende jij deze telefoon al en wat zou je ervan vinden voor jouw tiener?

liefs

 

 

 

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    16 oktober 2024 / 21:57

    Die zou ik zelf nog wel in het roze willen! Weet zeker dat mijn dochter echter voor zwart zou gaan..! Hoe oud was Milan eigenlijk toen je voor het eerst een oude van jezelf doorgaf?