Home + Lijstje van de Week | 5x digitale spaarpotjes voor moeders

Lijstje van de Week | 5x digitale spaarpotjes voor moeders

Veel banken bieden de functionaliteit van het maken van diverse, digitale spaarpotjes. Superhandig, want zo kan je voor verschillende doelen geld apart zetten en weet je precies hoe ver je al bent met je spaardoel. Vaak zijn dat doelen voor het gezin of huishouden, maar je mag natuurlijk ook spaardoelen voor jezelf aanmaken. Daarom ter inspiratie vijf digitale spaarpotjes voor moeders.

1. Selfcare

Allereerst een potje selfcare. Deze tip hoorde ik onlangs in een podcast en vond ik wel een heel goed idee. Met dit potje spaar je voor wat duurdere uitgaven waarvan je je beter gaat voelen. Of dat nu een dagje sauna is of een bezoek aan de masseur, we kunnen allemaal wel wat tijd voor onszelf gebruiken en daar is dit potje dan ook voor bedoeld. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Sporten
  • Massage
  • Sauna
  • Osteopaat
  • Schoonheidsspecialist
  • etc.

2. Hobby

Heb jij een hobby waaraan je geregeld geld uitgeeft? Dan is de kans groot dat je daar al geld voor apart zet, maar doe je dat dan ook in een spaarpotje speciaal voor jouzelf? Zou ik zeker doen! Of het nu concertkaartjes zijn  voor jouw favoriete artiest of een creatieve hobby waar je geregeld iets nieuws voor koopt. Het is handig daar een potje voor te hebben!

3. Kleding

Deze kan bijna niet ontbreken tussen de spaarpotjes voor moeders: een potje voor kleding. En dan heb ik het niet over kinderkleding 😉 Ik heb afgelopen weekend eens lekker voor mijzelf geshopt, dat was tijden geleden. Ook komt er een leuke samenwerking aan waarvoor ik mocht shoppen. Superfijn! Ik hanteer altijd de regel dat voor ieder nieuw kledingstuk, er een kledingstuk uit de kast moet. Zo blijft deze netjes en overzichtelijk en ontstaat er meteen een nieuwe garderobe. Dat doet wonderen voor je humeur, haha. Hoe dan ook, je verdient het om je goed te voelen dus trakteer jezelf zonder schuldgevoel op die ene perfect zittende broek of dat geweldige jasje. En dat schuldgevoel voorkom je als je daar al geld voor apart hebt staan.

4. Zelfontwikkeling

Hier denken we juist veel minder vaak aan, maar zelfontwikkeling is zo belangrijk. Of dat nu een boek is over mindset, beleggen of andere financiële zaken, je leert er altijd iets van. Datzelfde geldt voor die ene training (bijvoorbeeld een dagtraining over AI voor je werk) of die ene schildercursus die je wil volgen. Kortom, alles waar je ook maar iets van leert is belangrijk voor jouw ontwikkeling. Je bent immers nooit uitgeleerd en waarom zou je ook? Iets nieuws leren is niet alleen goed voor je, maar ook heel leuk. Zet daar lekker geld voor opzij en ga ervoor!

5. Brasgeld

Er is altijd wel een moment waarop je lekker geld uit wil geven. Voor jezelf, maar ook voor een ander. Dan ben je even klaar met verstandig doen en wil je gewoon even genieten. Het geld dat je hieraan uitgeeft wordt ook wel ‘brasgeld’ genoemd. Even lekker je geld verbrassen. Voor een lekker geurtje, nieuwe schoenen (oké, dat valt ook onder kleding, maar misschien wil je wel een extra paar), een uitgebreide lunch, cadeautjes voor familie, de adventskalender van de Rituals tijdens de feestdagen, you name it.

Dit waren vijf leuke, digitale spaarpotjes voor moeders. Welke zou jij nog toevoegen?

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *