Home + Kerst 2024 | Rendieren van chocolade voor het kerstdiner op school

Kerst 2024 | Rendieren van chocolade voor het kerstdiner op school

Volgende week staan de kerstdiners weer gepland op de basisscholen. Dat betekent dat wij ouders weer lijstjes in moeten vullen en vervolgens aan de slag moeten om iets leuks en lekkers op tafel te zetten in de klas. Vorig jaar maakte ik deze rendieren van chocolade voor het kerstdiner en die waren een groot succes! En wist je dat je een aantal ingrediënten gewoon bij Action kan kopen? Ik laat het je zien!

Benodigdheden

De basis van deze rendieren zijn de Melo Cakes van Milka welke je geregeld bij de Action vindt. Wees er wel snel bij, want er zijn periodes waarbij ze hard gaan. Er zitten zes Melo Cakes in een verpakking, dus ik zou voldoende hebben aan vijf pakjes. Toch kocht ik er wat meer voor het geval er een aantal kapot gingen en dat gebeurde dan ook. Verder heb je het volgende nodig:

  • Melo Cakes van Milka bij Action
  • Suikeroogjes (bij supermarkten van Dr. Oetker of via een bakwinkel)
  • Eetbare lijm
  • Rode M&M’s of chocoladeparels
  • Pepsels voor de geweien (ook deze kun je vinden bij Action) De pepsels in de vorm van een pretzel, kun je schuin door midden snijden voor een gewei, maar mijn voorkeur ging naar de gekringelde pepsels

Zo maak je de chocolade rendieren

Het maken is vrij eenvoudig: maak twee kleine gaatjes voor de geweien. Ik deed dat met het uiteinde van een deeghaak van de mixer. De pepsels gaan in deze gaatjes. Vervolgens plakte ik de oogjes erop. Daarna sneed ik de rode chocoparels door zodat ze beter bleven plakken, en plakte deze onder de oogjes. Klaar is je rendier! Alles is wel vrij teer, dus je moet wel een beetje voorzichtig zijn.

Let hierop bij het maken van de chocolade rendieren:

  • Gaatjes niet te groot maken voor de geweien, anders blijven ze niet zitten
  • De chocolade kan breken bij het maken van de gaatjes
  • Snijd de chocoparels doormidden zodat ze beter plakken
  • We hebben eerst een paar proefjes gemaakt en deze in de koelkast bewaard. Dan worden ze een beetje taai. Je kan ze daarom beter koel bewaren in een goed afgesloten verpakking

Het eindresultaat

Wat waren ze leuk hè? Ik vond ze zo ontzettend schattig! Gelukkig vonden de kinderen dat ook en waren ze een succes. En dat voor iets dat relatief makkelijk te maken is. Wat ik daarnaast ook fijn vond, was dat ik dit kon voorbereiden en de dag van tevoren kon maken. Dat scheelt een hoop drukte en gedoe op de dag zelf.

Tip: doe de rendieren in een plastic wenskaartenzakje. Zo voorkom je dat kinderen er met hun handen aan zitten en de chocolade smelt en alles gaat plakken of kapot gaat. De rendieren zijn namelijk best teer.

Wellicht een leuke tip voor jou om te maken volgende week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *