Home + Meer tijd samen? Hier zijn wat tips!

Meer tijd samen? Hier zijn wat tips!

We vinden allemaal dat we veel te weinig tijd aan elkaar en met elkaar besteden. Iedereen is druk met werk, hobby’s en sporten en dan schiet tijd doorbrengen met je geliefden er nog wel eens bij in, terwijl dat nou juist zo belangrijk is. In dit artikel wat tips om daar verandering in te brengen!

Wat is nou echt belangrijk in je leven?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen het samenzijn met geliefden (partners, kinderen, familie) het allerbelangrijkste vinden in hun leven. Belangrijker dan geld of aanzien bijvoorbeeld. En toch besteden veel mensen, naar eigen zeggen, te weinig tijd aan samenzijn met geliefden. Dat komt vaak door gebrek aan tijd. Maar komt het stiekem niet door gebrek aan prioriteit? In dit artikel geef ik je, in samenwerking met MilaTonie, wat tips om daar verandering in te brengen.

samen_gezin_familie_belangrijk_mamablogger_

Een avond in de week voor je partner

Heb je een partner? Rooster dan allebei een dag in de week (uiteraard dezelfde….) een avond waarop je geen afspraken maakt, niet gaat sporten of wat dan ook. Dat is jullie avond samen. Samen uit, samen netflixen, een goed gesprek houden met een wijntje erbij, ouderwets een spelletje doen, of misschien wel de liefde bedrijven. Het maakt niet uit, als je maar samen bent. Goed voor je relatie en het “quality time”. Ook goed voor jezelf.

Familiediner

Een andere manier om meer tijd samen door te brengen is om geregeld een familiediner te houden. Dit is vooral erg leuk als je kinderen hebt. Als familie maak je er die avond een uitgebreide meergangenmaaltijd van. De chefkok van het gezin maakt een fantastische maaltijd, uiteraard bijgestaan door alle souschefs die het gezin rijk is. Zo ben je al lekker samen bezig in de keuken.

De tafel wordt gedekt met een mooi tafelkleed, kaarsen en andere leuke accessoires die je bij MilaTonie op de kop kunt tikken. Vanzelfsprekend komen ook de gezelligste eetborden, glazen, en soepkommen en het mooiste bestek erbij. Het moet immers een feestmaaltijd worden en die gaat langer duren dan de normale “hap-slik-weg” maaltijden die jullie anders hebben. Want je wilt tijd voor elkaar hebben. Tijdens de maaltijd lekker kletsen, lachen en van elkaar genieten. Mobieltjes hebben uiteraard geen toegang tot de eettafel…

Natuurlijk kun je zo’n uitgebreide maaltijd samen ook organiseren met je bredere familie als jullie dat allemaal leuk vinden. Het gaat erom dat je vaker met elkaar en bij elkaar bent.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Namens MilaTonie wens ik je heel veel geluksmomenten samen met je dierbaren.

liefs

 

 

 

disclaimer_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *