Home + Lampen kopen voor de kinderkamer? Hier moet je op letten!

Lampen kopen voor de kinderkamer? Hier moet je op letten!

Een goed verlichte kinderkamer brengt veel voordelen met zich mee. Ben jij momenteel bezig met het (her)inrichten van de kinderkamer? Dan is het goed om na te denken over de verlichting. Door het grote aanbod aan lampen kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn een aantal dingen om op te letten tijdens je zoektocht naar de perfecte lampen. Wij zetten er hieronder een paar op een rij, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken!

De veiligheid

Een van de belangrijkste aspecten om op te letten tijdens je zoektocht naar lampen voor de kinderkamer is de veiligheid. Het is tenslotte wel zo fijn als de kamer zo veilig mogelijk is voor jezelf en je kinderen. Koop geen lampen met lange snoeren of onderdelen die uitsteken om te voorkomen dat je kinderen hier overheen vallen of eraan gaan trekken. 

Het is een aanrader om te investeren in wand- of plafondlampen, zodat je kinderen er niet bij kunnen. Als je op zoek bent naar veilige lampen, dan is het slim om te kiezen voor ledverlichting. Dit wordt namelijk niet heet, wat een stuk veiliger is. Ben je op zoek naar ledlampen met een strak uiterlijk? Dan zijn LED inbouwspots ideaal.

De stijl

Let tijdens je zoektocht niet alleen op de functionaliteit van de lampen, maar ook op de stijl ervan. Lampen zijn verkrijgbaar in talloze soorten, stijlen en kleuren. Door het ruime aanbod is het mogelijk om voor een model te kiezen dat goed past bij de rest van de inrichting. Er zijn tal van kindvriendelijke opties beschikbaar, zoals met vrolijke kleuren, leuke vormen of mooie patronen. Stem de lampen die je koopt goed op elkaar af. Dit heeft een positief effect op de sfeer en uitstraling van de ruimte.

De dimbaarheid

Een ander aspect om op te letten tijdens je zoektocht, is de dimbaarheid. Het is een aanrader om ook dimbare verlichting toe te voegen aan de kinderkamer. Dit biedt de mogelijkheid om de lichtintensiteit aan te passen. Zo kun je het licht afstemmen op de situatie. Waar helder licht ideaal is als je kinderen aan het spelen zijn, is het ’s avonds vaak beter om zachte verlichting te hebben.

Nu je weet waar je op moet letten tijdens het zoeken naar lampen voor de kinderkamer, is het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Vergelijk verschillende opties met elkaar en kies voor lampen die zowel praktisch als stijlvol zijn. 

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *