Home + Een nieuwbouwhuis kopen #15 | Ons huis wordt eindelijk gebouwd!

Een nieuwbouwhuis kopen #15 | Ons huis wordt eindelijk gebouwd!

Deel 15 alweer van ons nieuwbouwavontuur. Niet zo gek, want gedurende zo’n proces gebeurt er natuurlijk heel erg veel. Dit vind ik één van de leukste delen, want dit is de fase waarin ons huis echt wordt gebouwd! Ik ga twee keer naar de bouwplaats en de eerste keer maakt één van de bouwvakkers foto’s in ons huis met mijn telefoon. Dat zijn unieke foto’s! Ook doen we een eerste aankoop voor ons nieuwe interieur. Ons huis wordt eindelijk gebouwd en dat laat ik jullie vandaag zien!

Maandag 22 juli 2024

We lopen richting de bouwplaats en zien dat de eerste huizen in ons blok al muren hebben! We kunnen niet dichterbij komen en daarom niet zien bij welk bouwnummer ze al zijn, maar we verwachten dat voor het einde van de week de hele rij staat!

Woensdag 24 juli 2024

De hele rij staat en hoe! Dat hebben ze snel gedaan. Floris en ik rijden heel voorzichtig het bouwterrein op en vragen aan de uitvoerder of we misschien foto’s mogen maken. Dat mag zolang we maar achter de hekken blijven. De uitvoerder begreep goed waarom we dit wilden. Een van zijn collega’s bood aan om foto’s van bovenaf te maken. Unieke foto’s, want morgen gaat de eerste verdiepingsvloer erop en dan kunnen we nooit meer van bovenaf de woonkamer zien. We hebben geluk!

Woensdag 31 juli 2024

De eerste aankoop voor ons nieuwe interieur. Dit schilderij heet ‘Dame Gouda’ en is gemaakt door kunstenaar Pablo Slenders. Er zijn er 35 van gemaakt en ik wilde hem graag hebben. Toch vond ik het lastig weer geld uit te geven, maar op de website kon ik in de gaten houden hoeveel er nog waren. Toen er nog maar één was, moest ik hem van Pat toch echt bestellen. Vandaag konden we hem ophalen bij de galerie en hij is in het echt nog mooier. We ontdekken er iedere keer iets nieuws in. Deze krijgt een mooie plek in het nieuwe huis.

Zondag 4 augustus 2024

Een van onze buren is met een drone over ons blok heen gevlogen heeft een filmpje gemaakt van bijna 4 minuten. Echt waanzinnig tof! Ik heb wat screenshots gemaakt vanuit dat filmpje. Dat betekent dat de kwaliteit van de foto’s niet heel goed is, maar we zijn blij met de beelden. Ons huis is vanaf boven gezien het huis met de meeste zwarte buizen die erop liggen (rechts op de foto’s). Het lijkt van bovenaf wel of ze bij ons huis zijn gestopt met de buizen voor de bouwvak. Op de laatste twee foto’s staan de bouwnummers. Wij hebben nummer 8.

Woensdag 28 augustus 2024

We zijn weer een paar weken verder. De drie weken durende bouwvak is voorbij en de bouw is hervat. We krijgen een bericht vanuit de projectontwikkelaar, maar eerlijk gezegd gaat bijna alle informatie over blok 2, 3 en 4 en bijna niet over blok 1, ons blok. Ook krijgen we van ons blok geen foto’s. ik vind dat zo ontzettend jammer, maar het is helaas niet anders. Wel staat er in het bericht dat volgende week de casco’s van ons huis klaar zijn én we volgende week de uitnodiging voor het eerste kijkmoment kunnen verwachten. Ik heb het idee dat ze iets harder gaan dan verwacht. Zou mooi zijn, maar we zijn er nog niet, haha.

Dinsdag 3 september 2024

Een van de buren trekt de stoute schoenen aan en maakt een paar foto’s. Ik zoom even in op ons huis welke je in het midden ziet. Sinds vandaag hebben we namelijk een tweede verdieping. Er staat gewoon een heel huis! Ook krijgen we vandaag een nieuwe factuur. Termijn 5 van de 11 in totaal. We zijn dus bijna op de helft!

Woensdag 4 september 2024

Vandaag trek ik ook weer de stoute schoenen aan en neem mijn moeder mee naar de bouwplaats en vraag aan de uitvoerder of we even mogen kijken. We doen dit aan het einde van de middag zodat het niet druk meer is op de bouwplaats en de uitvoerder is heel relaxt. Het mag en hij legt meteen nog wat dingen uit. Voor mijn moeder ook fijn, want ze had niet zo’n goed beeld bij waar we precies gaan wonen en dacht dat de huizen tegenover ons vrij dicht op ons staan. Dat is helemaal niet zo, maar vanaf een afstand lijkt dat wel zo.

De uitvoerder vertelt dat de bouw voorspoedig verloopt. Dit hadden we zelf ook wel gemerkt en we vragen even door over de oplevering. Wordt dit dan eerder dan zomer 2025? Hij wilde er niet zoveel over loslaten, maar toen mijn moeder begon over februari/maart, zei hij dat ze daar wel op mikken. Of dat zo is, ligt ook aan het weer, dus we houden er nog maar geen rekening mee.

Maar er is nog meer nieuws: we krijgen de uitnodiging voor het eerste kijkmoment op 25 september! In de voorlopige prognose stond deze op november/december. Hier hebben we zoveel zin in! Helaas mogen de jongens niet mee vanwege de veiligheid, maar we hebben beloofd met ze te beeldbellen en ze zo hun kamers te laten zien. Bereid je maar voor op heel veel foto’s, haha!

Vrijdag 6 september 2024

Vandaag krijgen we een mail waarin staat dat de bouw zo voorspoedig verloopt, dat we een nieuwe prognoseplanning krijgen!

Hieronder eerst de oude planning: 

Volgens deze planning zou de oplevering gepland staan in het tweede kwartaal van 2025 en zouden we in juni de sleutel moeten krijgen als alles meezit. Die planning is inmiddels toch bijgesteld…

Nieuwe planning: 

In deze prognose staat de oplevering uiterlijk in mei gepland, al zou dat weleens eerder kunnen zijn als het weer mee blijft zitten. Dat is alsnog later dan de uitvoerder zei, maar ik snap ook dat ze een slag om de arm houden. Ach, we gaan het wel zien, al kan het ons natuurlijk niet hard genoeg gaan.

Zondag 8 september 2024

Het bouwhek staat open en we kunnen het niet laten even op de bouwgrond te kijken. Nu zijn er verder geen mensen, dus kunnen we meteen wat mooie foto’s maken van “ons” straatje tussen de blokken door kijken. Daar komt straks onze parkeerplaats. En natuurlijk maken we hier ook onze eerste selfie voor het huis.

Hiermee sluit ik ook dit deel af. Ons huis wordt gewoon gebouwd en hoewel dit best een stressvol project is, is het ook zo gaaf om dit in ieder geval één keer in je leven mee te hebben gemaakt als je die kans krijgt. Je leert er enorm veel van en het is zo leuk om zo’n proces te volgen. Ik had het niet willen missen.

Tip: ook interesse in nieuwbouw? Kijk dan eens op de website van Vereniging Eigen Huis.

Boekentips

liefs

disclaimer_affiliate_Mamablogger_

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter/X | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *