Home + Wie voor een dubbeltje geboren is…

Wie voor een dubbeltje geboren is…

Over het algemeen ben ik heel erg nuchter. Ik ben het type ‘niet lullen, maar poetsen’ en maak niet snel ergens een punt van. Ik werk, doe mijn ding, ben gelukkig met mijn mannetjes en denk vooral aan de toekomst. Onze toekomst. Er zijn mensen die altijd maar in het verleden blijven hangen, maar ik denk er niets eens over na. Ik roep altijd het hardst dat je van hard werken niet dood gaat en ga altijd maar door. Ik doe mijn best om klaar te staan voor anderen en houd van heel veel lachen en lol maken. En toch ben ik ook iemand met gevoel, iemand die zich heel klein kan voelen door bepaalde opmerkingen en dingen die zich voordoen…

Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje

Toen ik nog heel jong was hing er bij ons op het toilet altijd een tegeltje met de tekst ‘Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje’. Ik zie het tegeltje nog voor mij. Bij het dubbeltje zat er ook echt een dubbeltje op geplakt en dat gold ook voor het kwartje. Ik wist al vroeg wat het betekende en vond dat maar raar. Je kon toch een kwartje worden? Als je maar je best deed, hard werkte en aardig was tegen anderen. Dan zou het geluk echt wel naar je toe komen. Dan zou je dat kwartje kunnen worden. Dat kan iedereen. Daar hoef je ook niet perse heel erg intelligent voor te zijn. Met een beetje gezond verstand kom je ook al een heel eind.

Heel wat jaren verder en in de ogen van anderen nog steeds geen kwartje

Inmiddels zijn er heel wat jaren verstreken. Het tegeltje is van de aardbodem verdwenen en ik heb mijn eigen gezin, huis, een goede baan én een toilet zonder tegeltjeswijsheden 😉 Je zou denken dat het met dat kwartje wel goed is gekomen. Ik vind van wel. Het klinkt misschien heel verwaand en zo bedoel ik het niet, maar ik denk dat ik het goed heb gedaan. En nog steeds doe. Met liefde, gezond verstand en hard werken. En oké, ik ben ook niet heel dom 😉

Maar ondanks dat zijn er mensen die je nog altijd heel klein kunnen laten voelen. Mensen die dat misschien niet eens zo bedoelen, maar die je met één kleine opmerking of handeling met de grond gelijk kunnen maken. Opeens zie je dat tegeltje voor je en denk je ‘ze hebben gelijk, ik zal het nooit kunnen, wie houd ik nu voor de gek?’. En dat gevoel zit diep. Ik heb mij altijd heel erg willen bewijzen en wil heel graag dat mensen zien wie ik écht ben. Misschien is dat ook wel één van de redenen dat ik ben gaan bloggen.

In de ogen van een aantal anderen ben ik nog steeds niet dat kwartje en zal ik dat misschien ook wel nooit worden. Ik weet ook niet wat ik erger vind; dat mensen er al bij voorbaat van uitgaan dat je iets niet kan of bewust een opmerking maken. Ik denk dat eerste, want dat betekent dat diegene zich ook niet afvraagt of je het wel kan en je het vertrouwen geeft.

Ik kan echt wel wat

Toen we ons appartement verhuurden en ik voor een andere makelaar werkte tijdens de Open Huizen dagen werd er, achter onze ruggen om, gezegd dat ik beter in mijn eigen huis kon gaan zitten om het te proberen te verkopen. Dat was een heel goed idee, maar áls we het al zouden verkopen dan bleven we achter met een restschuld die we niet zomaar even op konden hoesten. Je had het in die tijd echt over bijna een halve ton! Het was misschien niet ideaal, maar wel de beste oplossing op dat moment. Achteraf kregen we laatst van weer een andere makelaar te horen dat we het inderdaad goed hadden gedaan. Die bevestiging was heel fijn. ‘Zie je wel’, dacht ik.

Zo zijn er tal van voorbeelden. Ik zou er wel 10 blogjes over kunnen schrijven, maar ze hebben allemaal één ding gemeen; mensen zien je niet voor vol aan. Deze werkende en bloggende bakfietsmoeder heeft een imagoprobleem denk ik 😉

Misschien dat ik nu een heel klein verschil heb kunnen maken. En voor alle anderen; ik denk dat jullie beperkt zijn gebleven tot dat dubbeltje…

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Ciska
  11 september 2018 / 07:36

  Blijf bij jezelf dat is ook een kwartje waard

 2. 11 september 2018 / 09:55

  Laat mensen lekker denken wat ze willen. Als je voor jezelf en de mensen die er toe doen dat kwartje bent, of dat kwartje geeft aan liefde etc., dan doe je het goed. Wat die stuivertjes er van vinden is niet belangrijk.
  Maak hier maar een tegeltje van??‍?

 3. Gineke
  11 september 2018 / 10:18

  Ik reageer nooit, maar snap je gevoel heel erg goed. Sta er boven, soms lukt dat wel en soms niet. Als ik je blogs lees, zie ik dat jullie goed voor elkaar hebben en een gelukkig gezin zijn. En daar zijn ze juist misschien wel hartstikke jaloers op.

 4. Joke
  11 september 2018 / 11:43

  Soms is een dubbeltje veel meer waard dan dat kwartje.

 5. Joke
  11 september 2018 / 11:44

  Soms is een Dubbelrje veel meer waard dan een Kwartje.