Home + Waarom Patrick naar Gouda verhuisde en ik niet naar Groningen

Waarom Patrick naar Gouda verhuisde en ik niet naar Groningen

Patrick en ik leerden elkaar kennen op het Griekse eiland Kos. We waren daar allebei op vakantie, leerden elkaar kennen in ons appartementencomplex en twee weken later waren we een stel. Dat is inmiddels 14 jaar geleden en we zijn nog altijd bij elkaar. Hij woonde op dat moment in Groningen waar hij ook geboren is. Ik woonde in Gouda waar ik eveneens ben geboren. Toen bleek dat het serieus was tussen ons is hij naar Gouda verhuisd. Andersom had dat niet gebeurd en ik vertel jullie vandaag waarom eigenlijk niet.

Van de Randstad naar Groningen verhuizen?

Toen we zo’n half jaar bij elkaar waren hadden we het weleens over samenwonen. Heel even hebben we het gehad over het feit dat ik naar Groningen zou verhuizen. Ik zou daar een studie kunnen doen en eventueel zouden we daar dan samen kunnen wonen. Maar heel eerlijk gezegd zag ik dat vanaf het begin niet zitten en dat wist Pat eigenlijk ook wel. Ik wilde niet weg uit de Randstad en zou eerlijk gezegd nooit kunnen aarden in het hoge noorden. Het is een leuke stad, maar voor mij maar voor even.

Ik houd van de drukte hier in het westen, het feit dat je zo in de grote steden bent en ik zou mijn familie niet achter kunnen laten. Voor Pat lag dat anders, want hij komt uit een minder warm gezin. Het is niet fair om hier over hen te praten dus dat is dan ook het enige wat ik erover kan schrijven. Voor hem lag die beslissing in ieder geval anders, maar het blijft alsnog een hele stap om de woonplaats waar je bent geboren en getogen, in te ruilen voor een stad aan de andere kant van het land.

Van Groningen naar Gouda

Op een zonnige dag in mei 2005 haalden mijn zwager en ik Patrick op. We hadden een aanhanger bij ons voor al zijn spullen en die dag verruilde hij Groningen voor Gouda. Ik hoopte zo dat het goed zou uitpakken voor hem. Dat hij hier kon wennen en dat hij hier gelukkiger zou worden dan dat hij daar was.

Na bijna 13 jaar hier kunnen we zeggen dat dat wel gelukt was. Pat werd een ander mens. Hij leerde voor zichzelf op te komen (gelukkig!), haalde zijn rijbewijzen, cursussen etc. en we kochten in 2006 ons eerste huis. Gelukkig zegt hij zelf altijd dat dit de beste beslissing van zijn leven is geweest en daar ben ik heel erg blij mee. Inmiddels zijn we twee kinderen rijker en ik ben blij dat ik nooit heb hoeven kiezen tussen Pat en Gouda.

Hij is zijn accent kwijt (al stoorde ik mij daar niet aan hoor), is stiekem een beetje voor Feyenoord denk ik (zal hij nooit toegeven hoor) en hij kent de weg hier beter dan ik. Patrick is een echte Gouwenaar geworden al zal hij dat ook nooit toe willen geven. Want hoe je het ook went of keert, Groningen zit nog altijd in zijn hart.

Zou jij een stap als deze durven wagen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

 1. 3 mei 2018 / 07:50

  Ik kom uit Capelle aan den IJssel. Mijn vriend geboren in Oude Tonge. Ik heb hem ook hier laten komen omdat ik gewoonweg niet daar wilde wonen. Dat kon ik (en nu nog steeds niet) echt niet!

  • 4 mei 2018 / 07:32

   Haha, daar kan ik mij best wat bij voorstellen. Ik kon het ook echt niet. Groningen is een leuke stad, maar heel eerlijk, alles daar omheen trekt mij niet. Ik denk dat het mij daar veel te rustig is.

 2. Eveline
  3 mei 2018 / 18:48

  Nee hoor!! Mijn man mocht mooi uit Limburg naar hier verhuizen ?

  • 4 mei 2018 / 07:29

   Haha, ook al zo ver weg! Ik ben dus niet de enige die niet uit de randstad weg wil ?