Home + Verslag van Pakjesavond!

Verslag van Pakjesavond!

Hoewel wij ook vandaag de Kerstboom hebben opgezet en we in het tuincentrum bijna over de hoofden konden lopen (omdat het daar zo druk was met mensen die niet konden wachten om ook de  Kerstboom op te zetten) zouden we bijna vergeten dat het gisteravond ook nog gewoon Pakjesavond was.

Een super gezellige Pakjesavond ook nog eens, dus wil ik 5 december zeker niet overslaan op mijn blog.

Vroeg!
5 december 04.30 uur in de morgen; ‘Mama, vandaag is het zover, zijn mijn cadeautjes er al?’ ‘Nee M, en ga nu nog maar even slapen, want het wordt een heel drukke dag.’ 04.45 uur; “Mama, ik kan echt niet meer slapen…’ Dit ging door tot ongeveer 05.00 uur en toen zijn we maar naar beneden gegaan. Dat de cadeautjes er inderdaad al waren (al weken), heb ik uiteraard maar niet  vermeld 😉

We waren erg vroeg beneden, maar rond schooltijd was het toch weer spitsuur (hoe kan dat toch iedere keer?!). Manlief ging ook mee, want die had vrij genomen. Op naar school dus! Kinderen die nog net niet de hele school door stuiteren en ouders die elkaar wanhopig aankijken en tegen elkaar zuchtten dat ze blij zijn als alles weer voorbij is. Ik heb het allemaal gezien. Sterker nog, ik was één van die ouders…

Dat wordt een lange dag…
Ik moest om 09.00 uur op mijn werk zijn, maar mijn man kon dus wel genieten van het Sinterklaas spektakel op school. Toen ik rond 15.10 uur thuiskwam van mijn werk, zag ik M zitten op de bank met zijn tablet. Helemaal uitgeteld, want hij had ook nog eens school tot 14.30 uur. Een behoorlijk lange dag dus voor die kleintjes. ‘Dat wordt wat vanavond’ dacht ik nog.

Maar nee hoor, niets was minder waar. Vlak voordat we mijn ouders op gingen halen kreeg meneertje wee energie voor tien en was hij er weer helemaal klaar voor. Dus hop, om 16.40 uur in de auto. Ouders ophalen en richting mijn zus en haar gezin om daar te eten en daarna Pakjesavond te vieren. Gezellig!

Pakjesavond kan beginnen!
Het eten was heerlijk en het was heel erg gezellig. Toch moet je je op een gegeven moment gaan bedenken hoe je dat doet met die zak die nog in de kofferbak van de auto ligt, het kloppen op de deur en M die niets door mag hebben. Hoe doen jullie dat eigenlijk? Ik vind het een behoorlijke organisatie. In ons geval konden de zakken naar de buren en werd er een kwartier later op de deur gebonsd!

M schrikt, wil kijken, maar ook niet alleen. Maar alleen al zijn gezicht als hij de zakken cadeaus binnen ziet komen is onbetaalbaar. Wat is het toch leuk als ze nog zo in het verhaal geloven! M was geduldig, ruimde al het inpakpapier op en kon zelfs nog enigszins geduld opbrengen als een ander een cadeau openmaakte.

Lego
M kreeg Lego van Sinterklaas op deze Pakjesavond. Heel. Veel. Lego. En we zouden het niet doen, echt niet, maar we konden het toch niet laten. We hebben namelijk alles in elkaar gezet, acht hele dozen. Die avond nog. Tot 01.00 uur vannacht… Maar het was het waard, het was voor M een superfeest en dan genieten wij natuurlijk ook. Tot volgend jaar Sinterklaas!

Hoe  hebben jullie eigenlijk Pakjesavond gevierd? Ik ben heel benieuwd.

Pakjesavond, mamablogger, Marisca Kenter, webshop, Pieces, outlet

Feestelijk gedekte tafel!

Cadeaus, Pakjesavond, Marisca Kenter, mamablogger, webshop, Pieces, outlet

Alle cadeaus uitgestald op de grond

Cadeaus, uitpakken, Pakjesavond, mamablogger, Marisca Kenter, webshop, Pieces

Uitpakken maar!

Lego, politiebureau, pakjesavond, mamablogger

Het Lego politiebureau, eindelijk!

Lego, Pakjesavond, mamablogger, Marisca Kenter

De uiteindelijke winst 😉

Lego, Pakjesavond, mamablogger, Marisca, Kenter

23.30 uur. Nog steeds aan het bouwen…

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 6 december 2014 / 20:25

    Wij bijna op dezelfde manier….al lijkt het bij ons dan wel bijna het hele jaar Sinterklaas