Home + Review| Speelpark Oud-Valkeveen!

Review| Speelpark Oud-Valkeveen!

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat wij graag leuke dingen met z’n drietjes ondernemen. Of het nu een museum is of naar Sesamstraat in Kijkduin, het maakt ons niets uit! We hebben inmiddels al een hoop gezien en ondernomen met M, maar het verbaast ons soms dat er zoveel leuks te doen is in Nederland met de kids. Dingen die niet alleen voor de kinderen leuk zijn, maar waar wij als ouders ook echt een leuke dag hebben.

Toch hadden we afgelopen zondag niet zoveel inspiratie…

Het zou mooi weer worden en we wilden de meivakantie graag leuk afsluiten. Daarnaast was ik al tijden niet fit en wilden we even alle zorgen vergeten. Kortom, we wilden er graag op uit, maar wat? Terwijl wij nog lekker in bed lagen en M tussen ons in Telekids zat te kijken hoorden we een reclamespot van Speelpark Oud-Valkeveen. Mijn iPad lag naast mij op het nachtkastje (I know!) en ik zocht het meteen even op.

Het ligt in Naarden en dat is vanuit Gouda zo’n 50 minuten rijden, prima te doen dus. Parkeren is gratis en de entreeprijs (vanaf twee jaar) is €9,95. Niet heel erg budget, maar in combinatie met de afstand en het gratis parkeren prima te doen. We zijn tenslotte maar met z’n drietjes.

Dus het werd Speelpark Oud-Valkeveen!

Toen we erheen reden kwamen we terecht in een prachtige, bosrijke omgeving. Op de één of andere manier voelt het dan voor mij echt als weg, heerlijk! Het was er nog niet zo druk dus we konden de auto vlakbij de ingang kwijt en we zijn het park eens gaan verkennen. Het viel ons op dat er zo ontzettend veel te doen is, dat dat het tientje per persoon echt wel waard is. Je kunt er echt de hele dag vertoeven en van de kids heb je geen last meer. Zij kunnen zichzelf vermaken, maar er is ook veel leuks om samen met hen te doen.

Het park beschikt ook over een eigen strand met uitzicht op het Gooimeer, hoe lekker is dat in de zomer?! Daarnaast staan er ook heel veel picknicktafels, loungesets en zelfs ligbedden aan het strand voor de ouders. Wat we ook zagen waren veel picknickkleden (deze mensen waren er vast al vaker geweest), dus er werd op de grasvelden lekker gegeten en gedronken.

Het fijne aan dit park vonden wij dat het lekker in de natuur is. Kinderen spelen echt buiten in een gezonde omgeving. Naast al dit buitenspelen zijn er ook attracties.

Zo zijn we in de achtbaan geweest (M wilde zelfs twee keer), de botsauto’s, de draaimolen, het boemeltreintje, de bijenzweefmolen, de oldtimerbaan, de waterfietsen en nog veel meer. En er is ook nog veel meer. M durfde niet alles, maar we waren echt verrast door de vele attracties. Deze zijn uiteraard allemaal gratis net als de bioscoop en de voorstelling. En als het weer wat slechter is, kun je ook binnen spelen. Toch zou ik het dan wel wat minder vinden, met mooi weer is het het leukst in Oud-Valkeveen.

Eigenlijk kun je deze dag zo duur maken als je zelf wilt. De entree moet je uiteraard betalen, maar je mag zelf gewoon eten en drinken meenemen. Wil je toch snacken, kun je ook broodjes, patat en snacks kopen. Maar een zakje chips en een ijsje kan natuurlijk ook.

Wij zeiden gisteravond nog tegen elkaar dat dit echt voor herhaling vatbaar is en we er zeker van de zomer nog een keer terugkomen. Dus mocht je even niet weten wat je de volgende keer wilt gaan doen met de kinderen? Speelpark Oud-Valkeveen is echt een aanrader!

Ben jij er al eens geweest? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Zo niet, lijkt het je wat? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 19 mei 2015 / 11:31

    Wat leuk om te lezen over een wat minder bekend speelpark! Het ziet er gezellig uit.

    • 19 mei 2015 / 14:47

      Ja, het is echt heel leuk en gezellig! Inderdaad minder bekend, maar niet minder leuk