Home + Probeer jij maar eens met je kinderwagen te shoppen…

Probeer jij maar eens met je kinderwagen te shoppen…

Vorige week sprak ik een oud klasgenootje van de basisschool die pas moeder is geworden zij had het over het feit dat je het bijna niet te doen is om met de kinderwagen naar de stad te gaan. Ik herkende dat nog wel. Je kunt prima wandelen in de stad, geen probleem, maar dan loop je langs die ene etalage en zie je een geweldige broek/jas/rok/jurk en aangezien er toch weer een paar kilo’s af zijn, én jij heel erg de behoefte hebt aan nieuwe kleren, besluit je de winkel in te gaan om het even te passen. Even… Het enige waar je niet over na hebt gedacht is dat die kinderwagen prima in het pashokje past, maar jij past er dan niet meer bij. Tja, hoe los je dat op?

Of je hebt ein-de-lijk een ritme gevonden en je hebt je vriendin al weken niet meer gezien, hoog tijd dus om eens af te spreken bij dat gezellige tentje voor een lunch. Maar dat gezellige tentje heeft kleine tafeltjes en die staan nogal dicht op elkaar. Waar laat je de kinderwagen?

Die kinderwagen is dus niet altijd even handig

Nu stel ik het natuurlijk wel heel zwart/wit, maar jeetje, ook ik heb halsbrekende toeren uitgehaald met die kinderwagen. Als wij naar een terrasje gingen, pakten we het terrasje waar we de eigenaar kennen. Hij tilde de kinderwagen dan gewoon samen met Patrick over de tafeltjes heen zodat we aan een tafeltje konden zitten in een hoek. De kinderwagen konden we dan mooi in die hoek kwijt.

Het wordt pas makkelijker als je kind kan zitten, want dan zet je die wagen ergens bij de deur en kan je kind in de kinderstoel.

Shoppen deed ik in het begin niet alleen. Of ik nam iets ‘op de gok’ mee naar huis en dan kon ik het altijd nog ruilen als het niet goed was. Of lekker online shoppen, dat kan ook. Echt shoppen deed ik dan altijd samen met iemand en het werd pas echt makkelijk toen Milan in een buggy kon. Die paste veel makkelijker in een pashokje. Maar toen kwam Milan weer op een leeftijd dat hij niet altijd zin had om te gaan shoppen met zijn moeder en toe moest kijken hoe ik mij in de zoveelste broek propte 😉

De meest vervelende winkels waren de drogisterijen. Probeer jij maar eens fatsoenlijk luiers te kopen bij het Kruidvat. Niet te doen met al die dozen op de grond! Toch deed ik het natuurlijk wel, maar iedere keer ergerde ik mij er weer aan.

Omvallende buggy’s

Toen Milan in de buggy mee ging dacht ik soms nog steeds dat ik alle tassen er wel aan kon hangen.

De keren dat de buggy met boodschappen én Milan erin is omgevallen, zijn ook niet meer op één hand te tellen…

En ach, toen bedacht ik mij dat die kinderwagen toch best wel fijn was…

Wat vond jij handiger, de kinderwagen of de buggy? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 15 november 2016 / 12:21

    Ha ik vond shoppen of lunchen met de baby wagen juist geweldig. Ik mis het zelfs. Gek he. Nu zijn mijn kids 7 en 12 en kijk ik graag naar andere mama’s die nog van hun mini kroost genieten in de baby wagen.

  2. Elles
    15 november 2016 / 20:40

    De buggy die ook een ligstand heeft! Ideaal voor je boodschapjes, goed wendbaar en als je kindje moe is kan hij gewoon lekker slapen. Ik nam ook wel voor de zekerheid een boterhammetje en drinken mee, want je weet nooit hoe je dag verloopt.