Home + Over Mamablogger + Het begin van Mamablogger

Het begin van Mamablogger

Rond 2009 kwamen de mommy bloggers in Amerika in opmars en het bleek een regelrecht succes! De persoonlijke verhalen, tips, reviews en vooral herkenbare situaties bleken voor andere moeders een schot in de roos. Een mommy blogger kon echt voelen als een vriendin, online werd alles besproken en misschien nog wel meer, juist omdat het online is. Ook ik begon met bloggen, maar toen ik begon bestond Mamablogger nog niet. Ik neem je mee in de geschiedenis van Mamablogger en vertel hoe het ooit allemaal begon dankzij mijn webshop…

Als kind schreef ik al veel, maar toen ik ouder werd deed ik er niets meer mee. In 2011 startte ik mijn webshop. Op een gegeven moment deed ik een cursus webshop optimalisatie en daar kregen we de tip om te gaan bloggen. Bloggen was upcoming en zou mijn klanten een uniek kijkje achter de schermen geven. Ik startte een gratis blog en vond al snel weer het plezier in schrijven. Dit wilde ik iedere dag wel doen!

Steeds persoonlijker

Langzamerhand werden mijn blogs persoonlijker, werden de onderwerpen steeds meer moeder gerelateerd en ik realiseerde mij dat ik uit die onderwerpen het meeste plezier haalde. Ik besloot ervoor te gaan en keek of de domeinnaam Mamablogger.nl nog vrij was. Tot mijn grote verbazing was dat zo. Ik claimde de naam snel en koos voor een betaalde WordPress blog. Natuurlijk moest ik nog veel leren, maar ik vond het zó leuk! Ik had bergen inspiratie en wilde niets liever dan bloggen.

Dagelijks bloggen

In januari 2013 besloot ik een maand lang dagelijks te gaan bloggen. Ik wilde weten welk effect dat zou hebben op mijn blog en op mij. Zou het mij gemakkelijk af gaan of viel het in de praktijk erg tegen? Na een maand was het aantal bezoekers al verdubbeld en ik merkte dat dagelijks bloggen mij juist heel veel voldoening gaf. Ik besloot ermee door te gaan en na bijna 8 jaar dagelijks bloggen besloot ik vijf dagen per week te bloggen. Het zit zo verweven in alles wat ik doe. Ik denk in blogjes en ben altijd bezig met het optimaliseren van de website zelf. Mamablogger is mijn uitlaatklep, mijn dagboek en plakboek, maar ook mijn allergrootste hobby en passie.

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Mijn naam is Marisca. Ik ben ik 2010 getrouwd met mijn grote liefde Patrick die ik in 2004 leerde kennen op het Griekse eiland Kos. Hij kwam uit Groningen en ik uit Gouda. Na zo’n 10 maanden heen en weer gereisd te hebben verhuisde hij voor mij naar Gouda en daar wonen we nu nog steeds. We zijn inmiddels al lang niet meer met zijn tweetjes, want in oktober 2010 werd onze zoon Milan geboren. Jarenlang hielden we vol het bij één kind te houden. We zaten met een onverkoopbaar huis door de crisis en hadden het financieel gezien echt niet makkelijk. Een tweede kindje zou daarom niet verantwoord zijn.

Tegelijkertijd hadden we het druk. We werkten allebei, ik kreeg in 2013 een nieuwe baan, had de webshop, begon met bloggen én deed een HBO opleiding. In 2016 ging alles wat beter en realiseerden we ons dat we toch graag nog een tweede kindje zouden willen. In oktober 2017 (een dag voor Milans verjaardag) werd Floris geboren! We zijn compleet!

Vele jaren later…

Inmiddels is de HBO opleiding al lang en breed afgerond afgerond en bestaat de webshop al een aantal jaar niet meer. Ik heb deze vijf jaar gehad, maar haalde er niet zoveel voldoening uit als dat ik uit het bloggen haal. Ook ben ik meer gaan werken – 32 uur per week – en is mijn functie veranderd. Inmiddels ben ik namelijk Communicatieadviseur. Nog steeds voor dezelfde, mooie organisatie. Dat dan weer wel. Eigenlijk speelt mijn werk zich in alle opzichten online af.

Een ding is niet veranderd en dat is mijn passie voor het bloggen. Ik doe dit nog steeds met heel veel plezier. Het zit zo verweven in mijn (en ons) leven dat ik niet anders meer zou willen.

Ik hoop dat je op Mamablogger geïnspireerd wordt, je realiseert dat je niet de enige bent en er gewoon even komt voor de broodnodige ontspanning. Ik doe in ieder geval iedere dag mijn best om leuke content voor je te maken!

Wil je samenwerken met Mamablogger? Mail dan naar info@mariscakenter.nl of bekijk eerst mijn media kit