Home + Met je gezin naar Amerika; dit zijn de meest gestelde vragen!

Met je gezin naar Amerika; dit zijn de meest gestelde vragen!

Laat ik voorop stellen dat ik geen wereldreiziger ben. Ik ben dol op weekendjes weg en korte vakanties, maar echt lange vakanties zijn helemaal niet aan mij besteed. Op eentje na dan… Ik heb namelijk één wens als het gaat om reizen en dat is om met mijn gezin een paar weken door te brengen in Amerika. Dat land spreekt zo tot de verbeelding! Ik wil alle high lights zien, rondzwerven in New York en eten in een typische diner. Met mijn gezin dus. Juist met hen, want samen maken we de mooiste herinneringen. Dit zijn de meest gestelde vragen over reizen naar Amerika met je gezin.

Vraag 1 | Kun je vrij krijgen van school?

Voordat je je reis gaat boeken moet je een planning maken en die planning valt of staat met de periode waarin je de trip zou willen maken. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je de reis zou willen maken als je kinderen wat groter zijn. Ze begrijpen meer, het is gemakkelijker voor jullie én de kans is veel groter dat ze zich de reis later nog herinneren. Tot hun vijfde jaar zijn kinderen niet leerplichtig. Als je kind in het eerste jaar van de basisschool zit kun je dus nog vrij krijgen. Het is aan jullie om de afweging te maken hoe lang dat dan zal zijn. Is je kind net gewend op school en ga je dan een maand weg, dan is dat wellicht niet zo handig. Vanaf vijf jaar is je kind leerplichtig en kun je niet zomaar vrij krijgen van school. Vanaf die tijd ben je meer afhankelijk van de zomervakantie, maar dat is ook geen straf 😉

Vraag 2 | Wat is een ESTA en is deze verplicht?

Voordat je naar Amerika kunt reizen, moet je eerst een ESTA aanvragen. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en hiermee vraag je als het ware toestemming om zonder visum naar Amerika af te reizen. Dit is verplicht, maar doe je heel gemakkelijk online, maar je hebt wel voor alle gezinsleden afzonderlijk een ESTA nodig. Een ESTA aanvraag starten is niet moeilijk en gaat snel. Het filmpje hieronder maakt het allemaal duidelijk;

Denk verder nog aan documenten als een medisch paspoort wanneer jij en/of jouw kind(eren) medicijnen gebruikt. Laat je hierover goed informeren.

Vraag 3 | Is reizen door Amerika handig met kinderen?

Je kunt rondreizen met een camper of een aantal keren het vliegtuig pakken, maar houd er wel rekening mee dat je tijdens één reis niet heel Amerika kunt zien. Amerika is mega groot en de afstanden zijn niet te vergelijken met de afstanden hier in Nederland. Met kleine kinderen is dat wellicht niet zo handig. Beperk je daarom tot één gebied/staat dat jullie allemaal heel graag willen verkennen. Zo heb je daar ook meer tijd en genieten jullie er allemaal nog meer van.

Vraag 4 | Is New York leuk voor kinderen?

Ik noemde het al in de intro; New York staat heel erg hoog op mijn wishlist. Ik zou daar dan ook heel graag heen willen en denk juist dat het een geweldige trip is met kinderen. Fietsen en spelen in Central Park, waan je in de film in de drukke straten etc. New York is een perfect uitje in de herfst- of voorjaarsvakantie omdat de vliegtickets in deze periode vaak goedkoper zijn. Misschien toch nog een last minute boeken? 😉

Vraag 5 | Wat kost een reis van 3 weken met een gezin van 4 personen?

Het is een indrukwekkende reis en daar moet je wel even voor sparen. Je hebt niet alleen te maken met overnachtingen, maar denk ook aan vervoer, entree geld, het eten etc. Voor een gezin van 4 personen is het daarom handig om een ruim budget te hebben. De bedragen die ik het meest hoor en op basis van wat ik zelf heb uitgerekend moet je echt wel rekenen op een bedrag tussen de €8000,- en €10.000,-. Dan ben je wel drie weken op vakantie. Wil je een citytrip maken zoals ik hierboven noemde, dan ben je uiteraard veel goedkoper uit.

Welke vragen heb jij als het gaat om reizen naar Amerika? Laat het me weten in de comments hieronder. Misschien kunnen we elkaar dan helpen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *