Home + Mama- of Familyblogger?

Mama- of Familyblogger?

Het fenomeen familyblogger is in Nederland nog niet zo bekend. Toch wordt er steeds meer onderscheid gemaakt tussen mamabloggers en familybloggers, maar wat is het verschil? Een mamablogger wordt gezien als een moeder van jonge kinderen die nog niet naar school toe gaan. Je zult daar bijvoorbeeld andere onderwerpen tegen kunnen komen dan bij bloggers met de oudere kinderen, de familybloggers dus.

Waar blogt een mamablogger over dan?

Ik vind het verschil nog erg lastig, want ik ben tenslotte een moeder en ook mijn kind is een baby, dreumes en peuter geweest. Ik vind het wel leuk om daar nog eens op terug te blikken en die ervaringen te delen. Ik heb natuurlijk ook ervaringen gehad bij het consultatiebureau en waarom zou ik daar nu niet meer over schrijven? Je zult bij mij geen ervaringen vinden over het geven van borstvoeding etc., maar ik blik nog weleens terug 😉

Waar blogt een familyblogger dan wel over?

Zoals ik al zei worden familybloggers meer gelinkt aan ouders van wat oudere kinderen. Hier kan ik mij heel goed in vinden, want Milan is inmiddels 5 dus je gaat inderdaad over andere dingen bloggen. Je hebt nu te maken met juffen, ouder gesprekken op school, schoolpleinmoeders en de wereld wordt weer een stukje groter wat betreft uitstapjes etc. We kunnen nu natuurlijk heel andere dingen ondernemen dan dat we een paar jaar geleden deden.

Dus geen mamablogger meer?

Natuurlijk wel 😉 Ik ben nog steeds heel erg blij met de naam Mamablogger en die naam heeft mij ook heel veel gebracht. Ik zal die naam dus ook zeker niet snel veranderen. Toch kan het zijn dat ik daar over een jaar anders over denk. Dan zal de naam Familyblogger misschien veel beter bij mij kunnen passen. En misschien ook niet, geen idee. Dat is ook het leuke aan bloggen, deze wereld staat nooit stil en ontwikkelt zich in een rap tempo. En ik vind wel dat als je zelf ook je blog wilt door ontwikkelen, je daar in mee moet kunnen bewegen. Dus wie weet wordt het ooit familyblogger, maar tot die tijd verandert er helemaal niets.

En ach, what’s in a name? 😉

Wat vind jij van de term familyblogger? Kende je deze al? Laat het me weten in de comments!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-