Home + Lieve Mama….

Lieve Mama….

Lieve mama,

Het is weer Moederdag en daarom speciaal voor jou deze woorden. We hebben samen een heleboel meegemaakt, waren altijd samen, bleven altijd samen en dat komt door jou. De onvoorwaardelijke liefde die jij voelt voor je kinderen, en inmiddels ook kleinkinderen, is zo mooi, daar komt niets of niemand tussen. Het is dezelfde liefde die ik altijd heb gevoeld en mede daarom heb ik zo’n fijne jeugd gehad. Ik was welkom, geliefd en jullie hadden vertrouwen in mij.

Ik weet dat jullie veel zorgen hadden, maar ik heb nooit iets gemist. Als ik thuiskwam, kwam ik thuis in een warm huis. Het was er gezellig en er werd gelachen ondanks alles. Er werd mij altijd verteld dat jullie van mij hielden en als ik vragen had mocht kon ik altijd bij jullie terecht. Niets was te gek en alles was bespreekbaar. Dat deed ik natuurlijk niet altijd, maar het feit dat ik wist dat het kon, was al fijn. Ik had een goede thuisbasis en daarmee ook een goede basis voor de rest van mijn leven.

Toen ik zeventien was werd alles nog een tandje moeilijker en overleed mijn vader. Hoewel we veel mensen om ons heen hadden in die periode ging ’s avonds de deur dicht en waren wij met zijn tweeën. We moesten het samen zien te redden. En dat lukte, want wij waren sterk.

Deze moeilijke jaren liggen alweer even achter ons en ik ben blij dat het zo goed met je gaat. En mama, ik zeg het misschien veel te weinig, maar je weet dat ik van je houd. Ik wil M hetzelfde meegeven als dat jij mij hebt meegegeven en ik hoop dat M op een dag ook zal zeggen “Mam, je hebt het goed gedaan”. Want dat zeg ik nu namelijk wel tegen jou mama. Je hebt het goed gedaan! Ik ben blij met jou als mijn moeder!

Fijne Moederdag!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 11 mei 2015 / 09:16

    Supermooi geschreven! Wat ontzettend heftig dat je zo vroeg je vader bent verloren!