Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in juli 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in juli 2021

Het ging de eerste dag van deze maand al mis toen we een grote uitgave deden van onze spaarrekening. Op de 10e deden we dat nog een keer. Tel er een weekendje weg, een vakantie en een shopsessie bij op en dan gaat het hard. Natuurlijk vind ik het jammer, maar we hebben er ook van genoten. Wat we dan wel hebben gespaard in juli 2021 lees je hieronder…

Donderdag 1 juli

We beginnen de maand met een opname van de spaarrekening. Patrick en ik kopen beiden een Apple Watch. Amac heeft mooie aanbiedingen en we wilden er al lange tijd eentje. Vanwege de aanbiedingen vinden we het nu een mooi moment. Het is een luxe, maar het helpt mij vooral om meer te bewegen en mij daar bewust van te zijn.

Zaterdag 10 juli

We moeten even naar de Sligro en hebben het in de auto over een bank bij de eettafel. Onze huidige stoelen komen zo nu en dan tegen de muur met het gevolgd dat er zwarte vegen op de muur komen. Ik kan daar heel slecht tegen en irriteer me er mateloos aan. Daarom wil ik graag een stoffen of leren eethoekbank. In de auto naar de Sligro hebben we het er toevallig over. Tien minuten later zien we opeens heel mooie eettafelstoelen bij de Sligro die de muur niet kunnen beschadigen en dat voor een mooie prijs én passend bij de bank! Ze zijn op voorraad en we besluiten ze te kopen van spaargeld.

Blij mee!

De rest van de maand juli

De rest van de maand is rommelig. Ik kan een mooi verhaal ophangen, maar er is deze maand niets naar de spaarrekening gegaan. Er is wel een hoop geld vanaf gegaan. In eerste instantie voor de Apple Watches en de stoelen, maar ik heb ook geshopt, we zijn lekker uit eten geweest en hebben een hoop leuks gedaan. Natuurlijk niet alleen van spaargeld, maar we hebben er wel vanaf gesnoept. Dat is enerzijds zonde, maar anderzijds hebben we er wel weer mooie herinneringen bij. Dat is misschien nog wel meer waard.

We hebben samen een minimaal saldo voor op de spaarrekening afgesproken. Hier mogen we van onszelf niet onder komen en dat was ook zeker niet het geval. Misschien zoek ik naar excuses, maar zolang we niet onder dat bedrag komen vind ik dat we er ook wel een beetje van mogen genieten.

Toch hebben we nog op andere manieren kunnen sparen…

Overzicht juli 2021

Totaal naar de spaarrekening in juni 2021: €0,-
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €184,62 (was vorige maand €89,28, dus bijna €100,- erbij deze maand)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €142,30 (was vorige maand €89,70)

Tip: de tweede week van juli schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

We hebben gezegd dat we deze maand mochten genieten, maar komende maand moet het wel anders. Lastig, want we hebben de helft van deze maand nog vakantie. We gaan er in ieder geval weer voor!

Hoe ging het bij jullie? Wat hebben jullie gespaard deze maand?

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Albertine
    1 augustus 2021 / 12:39

    Ik heb iets gespaard van de kinderbijslag (1 juli), maar vervolgens ook weer geld teruggeboekt (16 juli) naar de gewone rekening voor onze vakantie.