Home + Gastblog Lonneke| Waar blijft de tijd?

Gastblog Lonneke| Waar blijft de tijd?

Over een paar weken wordt Luca 2. Elke keer als dat door mijn hoofd schiet, denk ik: ‘waar blijft in godsnaam de tijd’? Mijn kleine wurmpje is een echt jongetje geworden. Het kan me soms beangstigen dat het zo snel gaat. Genieten we wel genoeg? Doen we genoeg leuke dingen? Is mijn leven voor mij volmaakt? Gelukkig kan ik voor mijn gevoel overal ‘ja’ op antwoorden. Maar ik wil eigenlijk nog meer genieten en nog vaker er stil bij staan, maar hoe doe je dat? Het leven gaat tenslotte gewoon in zijn tempo door: werken, weekend, feestjes, boodschappen, vrienden, familie, huis en weer werken. Mijn moeder zegt altijd: als de tijd snel gaat, betekent het dat je het naar je zin hebt. En dat is natuurlijk ook zo. Maar toch mag het soms wel iets langzamer. Mag Luca iets minder snel opgroeien, iets langer mijn kleine mannetje blijven die ik ontelbare keren per dag mag knuffelen en kusjes geven zonder dat hij zegt ‘nu even niet, mama’. Want dat gaat natuurlijk een keer komen.

Je groeit ook in de rol van mama, vind je niet? Op het begin is alles zo nieuw en doe je maar wat. Oké, Luca huilt, dus hij moet vast slapen of eten. Op het begin was ik zo nu en dan ook best onzeker: kom ik wel als een echte moeder over en doe ik het allemaal wel goed? En die liefde die je voelt voor je kind kan ook zo beangstigend zijn, wat als er iets met hem gebeurt? Gelukkig heeft dat allemaal inmiddels hele normale vormen aangenomen en voel ik me een hele relaxte en gelukkige moeder en ben ik stiekem wel blij dat die eerste fase voorbij is. Maar deze fase die mag nog wel heeeeeeel lang duren 🙂

Anyway, de tijd gaat dus voorbij en dat houdt ook in dat er aan sommige dingen weer een einde komt. Zoals het schrijven van blogs voor Mamablogger! Ken je dat, dat je in je volle enthousiasme heel veel dingen tegelijk aanpakt en dan na een tijdje moet erkennen dat het niet helemaal meer samen gaat? Dat is nu het geval. Het bloggen voor Mamablogger en Kindermusthaves tegelijkertijd wordt lastig combineren en daarom heb ik vandaag mijn laatste blog voor Mamablogger geschreven. Ik vond het onwijs leuk om te doen en ga uiteraard voor Kindermusthaves ook gewoon door, maar hier houdt het voor nu op.

Allemaal bedankt voor het lezen en wie weet kom ik hier nog een keer terug. Geniet van jullie weekend!

Liefs Lonneke

Lonneke, ook nog via deze weg bedankt voor al je leuke, grappige en herkenbare blogs en heeeeeeeeel veel succes met Kindermusthaves! Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Lieke
  31 oktober 2015 / 10:27

  We blijven je volgen hoor!

 2. Lola
  31 oktober 2015 / 10:29

  Jammer dat je gaat stoppen op deze site.

  Groetjes Lola