Home + Gastblog Lonneke| De balans opmaken

Gastblog Lonneke| De balans opmaken

Hoe gaat het met Lonneke nu ze terug is van vakantie en hoe bevalt het om voor zichzelf te werken? Je leest het in deze nieuwe gastblog!

Wij zijn uit balans

De zomervakantie, mijn nieuwe werkzaamheden, de vakanties van de opa’s en oma’s, ons weekje Limburg, de herverdeling van de ‘oppas’dagen. We zijn alle drie nog even aan het zoeken naar ons nieuwe ritme. Voorheen was het luid en duidelijk, 3x 8 uur werken in de week. Die 24 uur was mama gewoon niet aanwezig en die 24 uur wist Luca ook waar hij naartoe ging. Kwam ik thuis, dan was ik er weer voor de volle 100% en hadden Mark en ik een fijne taakverdeling, die (meestal ;-)) goed werkte.

Nu werkt deze mama veel meer vanuit huis, red ik het niet meer met 24 uur in de week en is het begrip ‘flexibele werktijden’ absoluut op mij van toepassing. Wat inhoudt dat ik nog veel voor Kindermusthaves bezig ben op momenten dat Mark uit werk komt en ’s avonds als Luca op bed ligt en ook in de weekenden ‘moet’ alles lekker door blijven draaien. Daar komt bij dat ik het zo mega leuk vind, dat ik het ook heerlijk vind om er mee bezig te zijn. Het is dan zo verleidelijk om elke keer even de laptop en telefoon erbij te pakken, het voelt niet als werk, het voelt als een ontzettend leuke hobby waar ik mijn werk van heb gemaakt. Verder kan ik niet teveel vooruit kijken qua planning, dus ben ik er ook nog niet helemaal uit wat nou de handigste dagen zijn om Luca lekker bij me te houden en om Luca weg te brengen, zodat ook hij de maximale aandacht krijgt die hij nodig heeft en verdient. Want dat dit voorop staat, is voor mij geen punt van discussie.

Daar komt bij dat we de afgelopen 2 weken ook in de nasleep van de vakantieroes zaten, wat inhoudt dat ik in het hele huishouden gebeuren nog een beetje achter de feiten aanliep, dat de wekelijkse boodschappen niet waren gedaan en we elke avond om 17.00 uur tegen elkaar zeiden ‘ wat zullen we eten’?, waarna je al weet dat het geen hele gezonde maaltijd meer gaat worden. Ook houdt het in dat Luca, die tijdens de vakantie bij ons op de kamer sliep, elke nacht een keertje wakker wordt, omdat hij bij ons in bed wil liggen en hij ook zo heeft genoten van het feit dat zijn papa en mama 24/7 bij hem in de buurt waren, dat hij eraan moet wennen dat dit nu niet constant meer zo is.

Kortom, het is tijd om uit de vakantieroes te komen en op zoek te gaan naar een nieuwe balans!

En? Herken jij dit? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Lieke
    19 september 2015 / 17:15

    Zeker heel herkenbaar!