Home + Diary | Mijn moeder onverwacht in het ziekenhuis en voorbereidingen personeelsfeest

Diary | Mijn moeder onverwacht in het ziekenhuis en voorbereidingen personeelsfeest

Wat een gekke week was dit zeg! Mijn moeder ging naar de huisarts, maar die dag kreeg een totaal andere wending toen ze op de spoedeisende hulp belandde en zelfs in het ziekenhuis moest blijven. Verder ging alles ook gewoon door en was ik ondertussen ook druk met de voorbereidingen voor ons personeelsfeest over drie weken. Ik zit met een aantal collega’s in de feestcommissie en ging me nu toch wel een beetje druk maken om mijn outfit… Kijken jullie mee naar onze week?

Maandag

Goodmorning! Tijd voor een nieuwe week! Ik ben er weer lekker vroeg uit en ga maar aan de slag voor Mamablogger.

Net ontbeten. Ik werk nog wat mail weg, doe de vaat, ruim alles op, maak het huis aan kant en moet er ook nog voor zorgen dat ik zelf ook enigszins fatsoenlijk de straat op kan 😉

Maar we redden het altijd en rond 8.00 uur lopen we weer naar opa en oma. Bekend plaatje inmiddels…

En om 8.25 uur zitten we weer op het schoolplein. Wij moeders hebben er al een hele dag op zitten voor we goed en wel aan ons eigen werk beginnen.

Na een heel drukke dag op kantoor loop ik weer richting mijn fiets. Op naar huis!

Mijn snack van vanavond. Zit ik dan in mijn charmante outfit 😉

Dinsdag

Hetzelfde riedeltje in de ochtend, maar ik heb wel heel goede hulp.

Als ik op mijn werk ben krijg ik deze foto toegestuurd van opa. Floris vermaakt zich prima.

Eenmaal thuis ligt dit pakketje op mij te wachten. De collega’s die in de feestcommissie zitten (waaronder ik dus) gaan als Pink Ladies uit Grease. Het jasje is binnen, maar ik maak mij wel een beetje druk om de rest van de outfit. Ik weet even niet zo goed wat ik aan moet trekken. Ik ben ook niet blij met mijn benen dus zo’n rokje als op de foto vind ik lastig… Iemand nog tips?

’s Avonds is het weer tijd om Milan te overhoren. Komende week heeft hij zijn allereerste aardrijkskunde toets.

En na het huiswerk is het nog tijd om even te spelen met zijn viertjes. We besluiten een ijsje een kopen bij Floris. Hij kan zo genieten van het spelen met zijn viertjes.

Woensdag

Wakker worden met deze twee lachebekken. En dan mijn foto als een boer met kiespijn eronder. Ik ben zo onwijs moe! Het is druk en veel en dat blijft voorlopig ook wel zo. Gelukkig hebben we heel goede make-up en ga ik binnenkort toch echt aambeienzalf proberen voor mijn donkere kringen. Schijnt echt te helpen!

Luizen pluizen op school en Floris wil ook even gecontroleerd worden 😉

Ik fiets daarna meteen even met Floris naar de stad voor wat boodschappen. Zo moet Floris nieuwe pantoffels hebben. Daarna snel door naar huis, want ik heb nog genoeg te doen voor ik Milan weer op moet halen. Ondertussen heb ik een appje gekregen van mijn (stief)vader dat mijn moeder veel fijn heeft in haar buik en ze naar de huisarts is. Het lijkt vooralsnog niet zo ernstig even niet lang daarna is ze weer thuis. Ondertussen snoep ik met Floris van deze kruidnootjes.

Bijkomen in het zonnetje op het schoolplein terwijl Floris lekker speelt.

Als ik Floris tussen de middag op bed leg krijg ik een berichtje dat mijn moeder op de spoedeisende hulp is. De pijn is niet uit te houden en ze is doorverwezen. Ik bel Patrick om het te vertellen en omdat we niet weten hoe het zal lopen komt hij eerder uit zijn werk. Het was er rustig dus het kon toevallig ook. Terwijl hij Milan naar de musical brengt, loop ik met Floris naar mijn ouders om verse soep in de koelkast te zetten. Ik was in de veronderstelling dat ze wel weer thuis zouden komen en dan was er in ieder geval eten zodat ze niet hoefden te koken. Daarna loop ik met Floris nog een rondje door de stad. Het is zulk lekker weer! Ik loop of fiets minstens één keer per week langs ons stadhuis en dat al ruim 33 jaar 😉 Ik ontdekt nog steeds iedere keer iets nieuws als ik er goed naar kijk. Het blijft een plaatje en de trots van iedere Gouwenaar.

Dan blijkt dat mijn moeder in het ziekenhuis moet blijven. Dat is niet zo mooi… Omdat ik nog met Milan naar het zwemmen moet, haal ik onderweg haar spullen van huis op en breng deze met Milan langs.

Daarna rijd ik met Milan door naar het zwembad en als hij in het water ligt bestel ik deze. Gekke dag vandaag…

Donderdag

De ochtend begint goed. Mijn moeder heeft een goede nacht gehad en het is al vroeg druk op de blog.

Ik werk die ochtend thuis met mijn lieve hulpje die zijn paard heeft meegenomen.

’s Middags halen we Milan op uit school en daarna gaan we naar oma in het ziekenhuis. Floris helpt haar wel een handje 😉

Eenmaal thuis is deze pruik bezorgd voor het feest. Ik heb weinig tijd om mijn haar te (laten) doen en nu ik mijn haar heb laten knippen is zelf krullen ook niet de mooiste optie. In het echt valt de pruik wel wat tegen. Daar moeten we nog wat aan doen.

’s Avonds horen we dat mijn moeder weer naar huis mag. Gelukkig!

Vrijdag

Ik breng Milan naar school en hij laat zien dat hij deze heeft gemaakt, mooi!

Verder maak ik de hele dag geen foto’s. Die maak ik pas ’s avonds weer als ik met tegenzin naar de sportschool fiets. Naast de sportschool staat De Lichtfabriek. Hier is over een paar weken het personeelsfeest. Plaatje toch?

Zo geen zin in! Maar alle clichés zijn waar: na afloop voel je je zo goed!

Zaterdag

Floris heeft nieuwe kleertjes nodig dus gaan we even shoppen in Rotterdam. Lekker op stap met zijn viertjes, dat doe ik eigenlijk het allerliefst.

De buit!

We rommelen verder wat, ik blog wat en daarna ga ik met Milan aan de slag met zijn huiswerk. Hij heeft volgende week niet alleen een toets aardrijkskunde, maar ook Engels. Ik wil hem leren leren en vind een goede planning echt belangrijk. Daarom halen we toch nog een schoolagenda en ik merk dat het hem ook wat meer structuur geeft.

Zondag

Ik begin de dag met het verschonen van alle bedden en het uitzoeken van Floris’ kleding. Ik zet het pakket in zijn geheel te koop en binnen een kwartier is het verkocht. Ook de schoenen van Milan worden diezelfde dag opgehaald.

Verder doen we niet zoveel vandaag. Ik blog wat vooruit, we rommelen wat in huis en hebben daarna nog het één en ander nodig uit de stad. Het begint te regenen dus we besluiten lekker wat te gaan drinken. We konden het niet laten om een bittergarnituurtje te bestellen tot grote blijdschap van de jongens. Dat was meteen de laatste foto van deze week.

Gelukkig gaat het weer wat beter met mijn moeder. Verder was het weer een drukke, maar lekkere week. Op naar weer een volgende!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  6 november 2019 / 21:50

  Ach nee, dat is even schrikken van je moeder! Voor haar en voor jullie! Hoe gaat het nu met haar?

  Grappig dat jullie zo’n thema op het werk hebben, dat is bij ons ook altijd het geval bij het Eindejaarsfeest. Mijn tip is om geen rok maar een zwarte broek onder het bomberjack te doen als het casual mag zijn en een lbd als het wat meer famcy mag zijn.. je bent nooit overdressed, eerder underdressed is mijn motto 😉

  Mmm.. krijg helemaal trek van die laatste foto, heerlijke afsluiter/begin van je week, hoor!

  • 9 november 2019 / 19:12

   Met mijn moeder gaat het nu steeds beter, al moet ze nog wel goed opletten. Broek heb wel aan gedacht, maar wil eigenlijk wel uitpakken. Ik ga denk ik toch voor een lbd, maar nu nog de goede vinden. Nog tips?

   • Christine
    11 november 2019 / 09:24

    Dacht: hoe zou het met je moeder zijn? En zie dat je hier nog gereageerd hebt.. fijn te horen dat het beter gaat!!

    Wat de outfittips betreft..
    Bij Bonprix is het vanwege Singles Day vandaag alles met 11% korting, zij hebben eenvoudige maar wel leuke zwarte kokerjurk. Zo’n nauwsluitend model is denk ik het mooiste onder een bomberjack.. wil je hem net iets specialer, dan kun je via Zalando eens kijken bij Anna Field. Die heeft een hele gave Etui-jurk (vind ik) met een vierkante hals, dat is toch net íets specialer.. verder is de jurk ook ‘gewoon’ nauwsluitend recht toe recht aan.
    Succes met de zoektocht!!