Home + Diary | Een fantastische week in Maastricht!

Diary | Een fantastische week in Maastricht!

Mogen we nog een weekje blijven? Ik zou het heel graag willen, maar helaas moeten we vandaag alweer naar huis en zit onze vakantie in Maastricht er alweer op. Deze week gaan we zeker nog meer leuke dingen doen, maar eerst blikken we terug op een fantastische week vakantie in eigen land. We wisten het al, maar eigenlijk hoef je helemaal niet zo ver weg te gaan voor een fijne vakantie. We hebben er prachtig weer gehad (met twee buien op vrijdag, maar dat was het dan ook wel) en zoveel gezien en gedaan. Dit alles vinden jullie in deze mega uitgebreide diary.

Maandag

We zijn op pad! Onderweg stoppen we even bij een tankstation om even wat te eten en de benen te strekken. Zie je mijn gare hoofd? Volgens mij ben ik hard toe aan vakantie haha.

Halverwege de middag komen we aan op Dormio Resort Maastricht. Een prachtig nieuw resort en geen camping. Er wordt namelijk niet gekampeerd en er staan alleen huizen. Echt prachtige huizen. Later deze week komt er een uitgebreide review online. Terwijl we het park een beetje verkennen duiken de jongens op de kidsclub. Mio is de mascotte van het resort en Floris is op slag verliefd haha. De hele week is hij in de ban van Mio.

Als we ons huisje hebben gezien en de spullen hebben uitgepakt, rijden we Maastricht in eten we een hapje op het Vrijthof.

Als we terugkomen op het park besluiten we nog even een terrasje te pakken terwijl de jongens lekker spelen. Een prima eerste avond zo!

Dinsdag

Het wordt mooi weer vandaag dus we besluiten een dagje over de grens te gaan. We rijden naar Irrland. Ze noemen het daar een boerderij-avonturenoase, maar ik heb geen idee welk woord het beste beschrijft wat dit nu is. Het park is in ieder geval in alle opzichten bizar; bizar leuk, bizar verrassend en bizar goedkoop. Ik zal er binnenkort eens uitgebreider over schrijven. Ik kreeg deze tip overigens van een lezeres als aanvulling op mijn 42 gratis en low budget uitjes.

’s Avonds zijn we kapot en besluiten we te gaan eten op het park en doen we mee met de kidsbingo. Milan heeft ondertussen al wat vriendjes gemaakt en Floris vindt het allemaal reuze interessant en heeft het ook super naar zijn zin.

Woensdag

Woensdagochtend rijden we al vroeg richting het Drielandenpunt. Het stelt niet veel voor, maar het is er wel gezellig en het is toch leuk er eens geweest te zijn. De jongens spelen er in de hoogstgelegen speeltuin van Nederland en we drinken er een kopje thee met een Limburgse vlaai. Daarna besluiten we door te rijden naar Duitsland, we gaan Aken in!

Ik wilde de Dom van Aken heel graag een keer bekijken en de entree is gratis. Ook is de binnenstad van Aken erg gezellig en komen we terecht in een enorme speelgoedwinkel waar Milan eindelijk zijn geld uit kan geven. Hij koopt een set van de nieuwe LEGO Overwatch. Helemaal gelukkig is ‘ie ermee.

We tanken nog even lekker goedkoop in Duitsland (we zijn natuurlijk wel echte Hollanders hè) en rijden dan terug. Wat een prachtig uitzicht hebben we toch als we terug rijden naar het park! We doen boodschappen en eten lekker een soepje in ons huis. ’s Avonds zitten we weer op het terras (inmiddels vaste prik), want daar is weer van alles te doen voor de kinderen. Als op het podium alles is afgelopen geeft Floris zelf wel even een showtje 😉

Milan zien we ondertussen amper, want die is lekker aan het spelen met de kinderen op het plein.

Donderdag

Ik sta op en ben niet lekker. Ik heb het zuur en ben daardoor erg misselijk. Toch hadden we Milan beloofd naar Mattel Play te gaan vandaag en ik wil zijn dag niet bederven. Ik wil gewoon gaan, maar in de auto word ik steeds beroerder. En dus sta ik bij Mattel Play achter de auto over te geven. Heel gênant, maar ik kan er echt niets aan doen. Gelukkig lucht het wel op en kan ik gewoon mee naar binnen.

Mattel Play is een themapark waar de werelden van verschillende Mattel figuren zijn nagebootst. Denk aan Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Angelina Ballerina en Thomas de Trein. Het is een indoor speelpark, maar het is niet heel groot. Je bent er niet een hele dag zoet, maar je kunt er prima een paar uurtjes toeven en duur is het ook zeker niet. Ik zou zoiets ook wel bij ons in de buurt willen hebben, want het was echt heel leuk en voor de kinderen is het feest! Zo staan ze op het eiland Sodor of in de winkel van Dieuwertje van Brandweerman Sam.

’s Middags voel ik me nog steeds helemaal beroerd en ga ik even liggen op de bank. Ik heb een heerlijk uitzicht op de andere huisjes. Daarna gaat het weer ietsjes beter en wil ik toch nog even naar buiten. We lopen naar de speeltuin op het park. De jongens zijn echt mega blij en happy hier. Normaal ook hoor, maar ik merk dat deze week ze goed doet.

Vanavond is het gezellig druk op het plein en staan er kraampjes. Er wordt echt veel georganiseerd en het is er iedere keer gezellig.

Ik ga met Floris op tijd terug naar het huisje, maar Pat en Milan blijven nog even op het terras. Milan heeft het immers weer druk met zijn vriendjes en vriendinnetjes 😉

Vrijdag

Vandaag gaan we een dagje naar Valkenburg. We maken eerst een korte wandeling en gaan dan naar Mergelrijk, een mergelgrot die tot 1990 nog gewoon open was. Deze leek ons het leukst met de kinderen en dat bleek ook zo te zijn, want wat was ‘ie gaaf en indrukwekkend zeg! Niet alleen de sculpturen zijn prachtig, maar voor de kinderen is het ontzettend leerzaam en heel erg tof, want de grot zit vol dino’s. Ik kon niet kiezen uit de foto’s dus laat er maar zoveel mogelijk zien. Mocht je in de buurt zijn, echt een aanrader!

We lunchen er wat en lopen dan het centrum van Valkenburg in, wat is dat mooi zeg!

Zo, er is er eentje helemaal uitgeteld. En kijk even naar die lange wimpers, die heeft Milan ook, zo mooi…

In de avond komen opa en oma. We hebben een zespersoons huisje en opa is het weekend vrij. Het is ongeveer twee uurtjes rijden vanaf huis dus komen ze gezellig langs. Feest voor de jongens natuurlijk. Daarna nog even door naar de kidsdisco om vervolgens nog heel even een terrasje te gaan pakken voor het gaat regenen. De jongens moeten helaas afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes, maar gelukkig wordt het morgen beter weer en hebben we het de hele week goed gehad.

Zaterdag

’s Morgens komt Mio langs om te checken of de kinderen op het park lekker hebben geslapen. Mega feest natuurlijk weer, vooral voor Floris, want die laat Mio weer niet los. Zo schattig!

We doen ’s morgens lekker rustig aan en rijden daarna naar het centrum van Maastricht om lekker rond te struinen wat te shoppen.

 

’s Middags rommelen we lekker in het huisje en daarna besluiten we op het park te blijven. We eten daar, want er is live muziek, Mio Theater voor de kinderen en een avondspel. Er wordt heel veel georganiseerd voor de kinderen, superleuk! Floris stond na het theater te dansen op het podium, zo schattig.

Zondag

Voordat mijn ouders weer naar Gouda rijden, eten we nog even een Limburgse vlaai met zijn allen. We hadden er nog maar eentje gegeten deze week en dat kan natuurlijk niet 😉

Als mijn ouders weg zijn gaan wij richting het zwembad op het park. Deze hadden we al wel gezien, maar we hadden er nog geen gebruik van gemaakt. Ook dat kan natuurlijk niet haha. Het zwembad is fijn voor kinderen, maar heb er uiteraard geen foto’s gemaakt.

Als we uit he zwembad komen eten we lekker in de tuin. Helaas voor de laatste keer…

We blijven de hele dag op het park en komen er niet vanaf. We genieten op het terras, de jongens spelen weer met de andere kinderen en we doen nog mee met de Mio speurtocht. Daarna eten we wat en besluiten we op tijd terug te gaan naar het huisje. We pakken alvast zoveel mogelijk in en de jongens gaan nog even in het bubbelbad (feest natuurlijk, wij stonden vanmiddag gewoon onder de douche haha). Op naar de laatste nacht in ons huisje.

Het was dus een heerlijke week in Maastricht, wat hebben we genoten! Het was rustig, alles was relaxt, geen gedoe, geen zorgen gewoon genieten en doen waar we zin in hadden. Deze week verschijnt er een uitgebreide review van het park op Mamablogger. Geen spon (was het maar waar haha), maar wie weet hebben jullie er wat aan.

Hoe was jullie week? Ook lekker op vakantie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. Ad
    5 augustus 2019 / 19:26

    Super weekend ! Prachtig resort !