Home + Als je deze punten herkent, ben je vast heel erg blij met je werk!

Als je deze punten herkent, ben je vast heel erg blij met je werk!

Heb je weleens ander werk overwogen? Waarschijnlijk wel! Dat is niet zo gek, maar zou je ook echt van baan willen veranderen? Als je een baaldag hebt ben je misschien eerder geneigd om op die ene vacature te klikken, maar soms moet je weer objectief kijken naar wat je wél hebt. Iemand vroeg mij laatst wat mijn werk zo leuk maakt en waarom ik zo blij ben met mijn werkgever. Dat zette mij aan het denken, want ik realiseerde mij dat ik behoorlijk veel geluk heb. Jij misschien ook wel! Als je deze punten herkent ben je vast heel erg blij met je werk en je werkgever en kun je daar waarschijnlijk nog wel doorgroeien!

Wat maakt mijn werk zo leuk?

Dat is voor iedereen anders. De één vindt de sfeer belangrijker dan salaris terwijl de ander het salaris juist veel belangrijker vindt. Die laatste persoon kan werk en privé heel goed gescheiden houden en hoeft niet perse vrienden te maken op het werk. Weer iemand anders vindt het heel belangrijk om door te kunnen ontwikkelen terwijl dat voor de ander niet meer hoeft. Kortom, het is voor iedereen verschillend, maar ik denk dat er punten zijn die het werk voor iedereen leuk en uitdagend  maken. Dat geldt in ieder geval wel voor mij!

Collega’s en een goede sfeer

Ik heb echt heel erg leuke collega’s. We lachen wat af, voeren serieuze gesprekken, helpen elkaar, doen leuke dingen met elkaar en ondertussen hebben we een gemeenschappelijk doel. We werken heel erg hard en de tijd vliegt. Dat komt onder andere omdat de sfeer gewoon goed is. Dit is voor mij wel één van de belangrijkste dingen om het fijn te hebben op het werk.

Ontwikkelingsmogelijkheden en uitdaging

Stilstaan is achteruit gaan. Tenminste, zo zie ik dat. Ik wil mijzelf wel kunnen ontwikkelen. Hoe moeilijk iets soms ook is, je leert er wel heel veel van. Ik kan enorm ergens tegenop zien en met het zweet in mijn handen staan, maar tegelijkertijd realiseer ik mij ook dat wat er ook gebeurt, ik er wel van leer. Dat klinkt natuurlijk wel heel stoer, maar natuurlijk baal ik als iets niet gaat zoals ik het had gehoopt of wanneer ik het idee heb dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik wilde. Maar goed, ook dat is ontwikkeling en ik denk dat ik mijzelf heel erg zou gaan vervelen als dat er niet was.

Cursussen en opleidingen volgen

Gelukkig vinden veel werkgevers het belangrijk om te investeren in hun medewerkers door ze cursussen en opleidingen aan te bieden. Bij een functioneringsgesprek kun je aangeven welke plannen je hebt en wat je eventueel zou willen doen. Gelukkig kan dat bij ons! Echt, dit is zo waardevol. Het is een investering in jouw toekomst.

Veiligheid

Wat minstens zo belangrijk is is dat je je er veilig voelt. Durf je het te zeggen als je het ergens niet mee eens bent? Durf je feedback te geven én te ontvangen? Durf je het toe te geven wanneer je wat fout hebt gedaan? Durf je jouw mening te geven tijdens een vergadering? Als je deze vragen met ‘ja’ hebt beantwoordt dan zit het wel goed met die veiligheid.

Een goede werkplek

Tot slot is een goede werkplek heel erg belangrijk. Voelt het fijn en heb je goede materialen tot je beschikking? Is de werkplek ergonomisch? Zo niet? Kun je dat dan wel aangeven? Ook dat is heel belangrijk, je brengt er ten slotte een groot deel van de week door. Of heb je misschien de mogelijkheid om thuis of buiten kantoor te werken.

Wat maakt het werk voor jou leuk? Wat vind jij het belangrijkst? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *