Home + 5x de meest gestelde vragen over zwangerschapsyoga

5x de meest gestelde vragen over zwangerschapsyoga

Toen ik zwanger was van Milan las ik alles wat los en vast zat over zwangerschap en bevallen. Ik verslond alle informatie en maakte mij daardoor ook heel erg druk, want ik las namelijk ook de minder leuke verhalen. Toen ik zwanger was van Floris stond ik er al een stuk relaxter in, maar toch maakte ik mij nog steeds druk. Achteraf gezien heb ik mij nog steeds té druk gemaakt over van alles dat had kunnen gebeuren (maar gelukkig niet is gebeurd) en dat is zo zonde. Dit was immers de laatste keer dat ik zwanger was. Misschien had zwangerschapsyoga wel wat voor mij geweest. Dit zijn de vijf meest gestelde vragen over zwangerschapsyoga. Ook vertel ik over yoga kleding en wist je dat er ook speciale yoga sokken zijn? Ideaal tijdens de zwangerschap!

De mensen die mij persoonlijk kennen hoor ik denken ‘natuurlijk Maris, jij en zwangerschapsyoga. Daar ben je veel te nuchter voor’. Dat klopt helemaal, want ik ben ook heel nuchter. Toch heb ik graag overal de controle over en met een zwangerschap moet je op je lichaam en je baby vertrouwen. Dit vind ik best lastig en ik denk daarom oprecht dat het mij had kunnen helpen.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is hetzelfde als gewone yoga, maar is aangepast aan je zwangere lichaam. Bij gewone yoga zijn er bepaalde oefeningen die niet fijn meer zijn als je zwanger bent, zo doe je geen oefeningen op je buik. De oefeningen zijn niet zwaar en helpen je om je lijf fit te houden en voor te bereiden op de bevalling.

Waarom zwangerschapsyoga?

Ik noemde het in de eerste vraag al; het helpt je lijf fit te houden gedurende de zwangerschap, maar er zijn nog veel meer voordelen;

  • Het helpt je lichaam voor te bereiden op de bevalling;
  • Het maakt je mentaal sterker;
  • Je leert meer te vertrouwen op je lichaam;
  • Je gaat vol zelfvertrouwen de bevalling tegemoet, omdat je bepaalde ontspanningsoefeningen leert die van pas zullen komen tijdens de bevalling;
  • Er zijn partnerlessen waardoor je partner zich ook kan voorbereiden op de bevalling.

Vanaf wanneer mag ik beginnen met zwangerschapsyoga?

Dat kan al redelijk vroeg. De meeste vrouwen beginnen rond de 12e – 16e zwangerschapsweek. Dan zijn ze door het eerste trimester heen en voelen ze zich vaak beter dan in het begin. Ook is dit de periode waarin je de zwangerschap dan al aan de meeste mensen bekend hebt gemaakt.

Bestaat er speciale zwangerschapsyoga kleding?

Ja, dat bestaat zeker! Google maar eens op yoga positiekleding 😉 Als je de juiste kleding aan hebt waarin je buik kan groeien, voel je je fijner en en kun je je beter bewegen. Nu is het zo dat zwangere vrouwen regelmatig last hebben van koude voeten, daar had ik ook behoorlijk veel last van. Dikke sokken en pantoffels vond ik vaak weer te warm (hormonen hè). Toen ik zocht naar speciale kleding voor zwangerschapsyoga, vond ik ook deze yoga sokken. Deze zijn niet te dik, hebben een anti-slib zool en het is net alsof je op je blote voeten loopt, maar dan lekkerder. Omdat ik denk dat deze ideaal zijn voor zwangere vrouwen, wilde ik ze toch graag noemen in dit artikel.

Kost zwangerschapsyoga geld? Zo ja, wat kost het?

Gemiddeld worden er tussen de 5 en de 10 zwangerschapsyoga lessen gegeven. Dit kost tussen de €100,- en €200,-. Neem contact op met je verzekering of en zo ja, wat er dan vergoed wordt. Sommige verzekeraars vergoeden dit in zijn geheel of gedeeltelijk en dat is zeker de moeite waard!

Hebben jullie zwangerschapsyoga gedaan? Zo ja, wat heb jij eraan gehad? Laat het me weten in de comments hieronder, dan kunnen we andere moeders weer helpen.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *