Home + 10x dit laten de kinderen regelmatig ergens slingeren in en rond het huis

10x dit laten de kinderen regelmatig ergens slingeren in en rond het huis

Heb je al het speelgoed opgeruimd, ligt het een kwartier later alweer verspreid over de vloer. En zie je de bodem van de wasmand, geniet er dan maar van, want voor je het weet zie je die de komende maand niet meer omdat er áltijd was in de wasmand ligt. Ik zou ze voor geen goud willen missen, maar met kinderen heb je je handen vol. Vooral in huis, want ze laten nog weleens wat slingeren…

1. Opladers

Met een tiener in huis groeit ook het aantal opladers dat jullie bezitten. Onze tiener heeft er een handje van alles op de meest onmogelijke tijdstippen op te laden en als het dan is opgeladen trekt hij zijn telefoon of tablet eruit en laat de oplader vervolgens in het stopcontact zitten… Oké, ik moet toegeven dat het beter gaat, maar ik vind nog steeds opladers in het stopcontact zonder dat er iets aan ligt.

2. Telefoon en tablets

Beide jongens hebben een tablet die niet mee mag naar boven, maar die ik beneden soms op de meest onmogelijke plekken vind. Los van de opladers dus ?. Ook de koptelefoon slingert overal en als er een Chromebook is gebruikt voor school bijvoorbeeld, dan blijft die ook gewoon liggen. Als ik vraag het op te ruimen doen ze het uiteraard wel, maar dit zelf van tevoren bedenken werkt blijkbaar nog niet zo.

3. Buitenspeelgoed

‘Mag ik in de tuin spelen mama?’ Tuurlijk mag dat, ook al weet je dat het hooguit een kwartier duurt en de tuin daarna bezaaid ligt met buitenspeelgoed. Toch ben ik er blij mee, want het is beter dan filmpjes kijken op de tablet.

4. Broodtrommels en bekers die op het aanrecht worden gezet

Herkennen jullie dit? Je kind komt uit school, haalt zijn/haar tas leeg, zet vervolgens de lege bekers en broodtrommels op het aanrecht, notabene boven de vaatwasser (!) en loopt vervolgens weg. Wij hebben deze fase dus gehad. Vond dat zo’n onlogische gedachtengang.

5. Bakjes en glazen

Hetzelfde geldt voor bakjes waar wat lekkers in heeft gezeten of glazen waaruit is gedronken. Zet maar op het aanrecht en papa en mama ruimen het wel weer op ?.

6. Speelgoed

Deze is logisch en natuurlijk mag er gespeeld worden, maar blijkbaar is het ook een sport om zoveel mogelijk kastjes met speelgoed open te trekken, alles eruit te halen en 10 minuten later dit te herhalen met een ander kastje of speelgoedmand.

7. Sokken

Floris trekt thuis steevast zijn sokken uit en gooit er vervolgens mee. Het maakt niet uit waarheen, maar ze worden meerdere keren ergens heen gegooid. Ook die vind ik dus op de gekste plekken terug.

8. Schoenen en laarzen (al dan niet vies)

Oké, de schoenen liggen niet door het hele huis, maar soms wel door de hele gang en dat terwijl we voldoende opbergplek hebben om de schoenen netjes op te bergen. Niet erg, maar wat ik wel vervelend vind zijn de vieze schoenen. Er wordt nog volop gebouwd in onze wijk waardoor de schoenen na het buitenspelen soms onder de modder zitten. En de gang dus ook…

9. Kleding

Kledingstukken die wordt uitgetrokken, maar die vervolgens in de badkamer blijven liggen omdat dan wordt vergeten te vragen of ze in de was moeten. Het gebeurt hier meerdere keren per week.

10. Fiets en step

Tot slot de fiets en step. ’s Avonds moeten deze uiteraard in de schuur, maar overdag vinden we deze op verschillende plekken terug rondom het huis. Zijn we niet altijd blij mee, want je wilt voorkomen dat ze tegen auto’s aan vallen en dus hebben we afspraken gemaakt over waar ze overdag neergezet mogen worden.

Welke dingen laten jullie kinderen vaak slingeren in en rondom het huis?

liefs

 

 

 

BabyBaby

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *