Home + Waarom WordPress en geen Blogger?

Waarom WordPress en geen Blogger?

Dag één van #wordpressweek is van start en voordat ik je meteen om de oren sla met goede en handige plug-ins, themes etc. begin ik gewoon bij het begin. Een veel gestelde vraag is namelijk “Waarom zou ik kiezen voor WordPress en niet gewoon voor Blogger?” Tja, waarom niet? Ik kan wel een heleboel redenen opsommen waarom je voor WordPress zou moeten kiezen, maar ik ben stiekem toch ook wel bevooroordeeld want ik ben een enorme WordPress fan! Dus ik kan me voorstellen dat je denkt dat ik preek voor eigen parochie.

Toch heb ik ook een blog gehad bij Blogger dus ik kan wel degelijk vergelijken.

Om te beginnen moet je voor je zelf de keuze maken, wil ik een professionele blog? Daar ga ik wel vanuit anders doe je het niet, bloggen is superleuk en je merkt gaandeweg dat je steeds meer in blogcontent gaat denken en je zal zien dat het schrijven steeds wat sneller gaat. Maar je hebt er wel werk aan en je doet het met een reden, bijvoorbeeld als verlengstuk voor je (web)winkel. Mijn advies is, als je besluit te gaan bloggen, begin dan meteen goed!

Blogger is gratis, je hebt keuze uit nette sjablonen waarmee je je lay-out kan bepalen, het is betrouwbaar (jouw site zal er niet zo snel uit liggen, want Blogger is een product van Google) en het is makkelijk in gebruik. Dit zijn ook de redenen waarom ik toentertijd ook voor Blogger heb gekozen.

Maar dat is al wel een paar jaar geleden. Bloggen is niets nieuws meer en iedere dag komen er tig blogs blij. Jij wilt wel dat jouw blogs gelezen worden, want nogmaals, je steekt er niet voor niets zoveel tijd, en dus werk, in. En dan komt WordPress om de hoek kijken…

Vergeet daarbij ook niet dat Blogger van Google is en Google jouw content mag gebruiken en delen!

De eerste reden om uit te zoeken hoe dat nu zat met WordPress was een eigen URL. Had ik eerst een naam.blogspot.com, ik wilde een eigen URL (inmiddels heb ik deze en ben ik ook een nieuwe blog gestart). Oké, dat wilde ik dus, maar toen dacht ik WordPress wel even zelf te installeren. Euhm, niet dus! Ik ben technisch een nitwit en dit ging mij toch een stapje te ver. Dan maar een goede hosting partij vinden en daar de website onderbrengen. Dit ging heel simpel; je kijkt of je domeinnaam beschikbaar is, kiest het pakket wat je wilt en met één druk op de knop wordt jouw domeinnaam geregistreerd en krijg je binnen enkele minuten al jouw inloggegevens binnen. Vervolgens kan je meteen aan de slag!

Neem daar wel even de tijd voor, want je moet wel even kijken waar alles precies zit, welk thema je wilt gebruiken voor de lay-out en daarna bepalen hoe je deze lay-out maakt binnen dat thema. Maar ik ben er van overtuigd dat je dat als snel eigen maakt want WordPress is heel gebruiksvriendelijk en je regelt alles binnen een dashboard.

WordPress is overigens niet duur. Hosten kost een paar euro per maand (ik betaal ongeveer €3 per maand) en je registreert eenmalig jou domeinnaam (dit kost dus ook eenmalig een paar euro afhankelijk van de hostingpartij die je kiest)

Hieronder de voordelen van WordPress

  • Een eigen URL dus
  • Erg goedkoop, maar wel heel professioneel
  • Makkelijk in gebruik
  • Heel veel functionaliteiten die je kan toevoegen aan de blog (de plug-ins) zoals een Twitter tijdlijn, Facebook like box, advertenties, teksten, social media buttons, slideshows, contactformulieren, verschillende systemen waarmee mensen een comment kunnen achterlaten op jouw blog en wat je dan ook maar wilt. Bijna overal is wel een gratis(!) plug-in voor
  • De enorme keuze uit thema’s. En ook deze zijn gratis
  • Jij bent eigenaar van jouw content
  • Je kan gebruik maken premium frameworks zoals Genesis, deze kost geld, maar kan zeker de moeite waard zijn (hier kom ik later deze week op terug)
  • Het is heel flexibel, je kan er zo ontzettend veel mee!
  • Eigen mailbox(en) zoals info@blognaam.nl

Als je besluit te gaan voor WordPress let dan wel op het volgende

  • Bekijk verschillende hosting partijen en Google ze even, want ze zijn niet allemaal even betrouwbaar
  • En neem van tevoren contact met ze op en vraag duidelijk of zij een WordPress.com site of een WordPress.org site voor jou hosten. Hier zit namelijk een verschil in. Lees hiervoor mijn blog van een paar weken geleden.

Ik weet niet of ik je heb kunnen overtuigen, maar heb wel mijn best gedaan 😉 Als je nog vragen hebt, stel ze dan via Twitter @MariscaKenter of mail naar info@mariscakenter.nl

Tot morgen!

Blogger vs WordPress by Marisca Kenter

Bron: www.thewonderforest.com

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties